Hacker: - Lett å bryte seg inn på Clintons epostserver

Den beryktede hackeren «Guccifer» hevder han flere ganger - og på enkelt vis - tok seg inn på Hillary Clintons private epostserver i 2013.

ETTERFORSKES: Hillary Rodham Clinton sjekker telefonen under en tur til Libya i 2011 mens hun var utenriksminister. Foto: AP Photo/Kevin Lamarque, Pool, File
ETTERFORSKES: Hillary Rodham Clinton sjekker telefonen under en tur til Libya i 2011 mens hun var utenriksminister. Foto: AP Photo/Kevin Lamarque, Pool, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For meg var det enkelt. Enkelt for meg, og for alle, sier rumeneren Marcel Lehel Lazar, som går under tilnavnet Guccifer, til amerikanske Fox News.

Lazar sitter for øyeblikket varetektsfengslet i Alexandria i delstaten Virginia, siktet for andre tilfeller av datakriminalitet. Fra fengselet gir han TV-kanalen detaljer om hvordan han hacket Clintons epostserver og hva han fant, men han sier innholdet ikke var interessant for ham.

- Jeg fulgte ikke med. For meg framsto det som en epostserver som hun (Clinton) og andre brukte til politiske saker, sier Lazar.

Clinton er under etterforskning av FBI, som har beslaglagt den nevnte epostserveren hun brukte til offisielle oppgaver under perioden som utenriksminister. Foreløpig er hun ikke tiltalt for lovbrudd, men det er kommet fram at serveren inneholdt topphemmelige dokumenter.

Samtidig som Clinton etterforskes for å ha brukt privat epost i jobbsammenheng, kjemper hun om å bli USAs neste president. Så langt ser det ikke ut til at epostsaken har skapt særlig trøbbel for den tidligere førstedamens kandidatur, ettersom hun leder klart i Demokratenes nominasjonskamp. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer