Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hacker: - Lett å bryte seg inn på Clintons epostserver

Den beryktede hackeren «Guccifer» hevder han flere ganger - og på enkelt vis - tok seg inn på Hillary Clintons private epostserver i 2013.

ETTERFORSKES: Hillary Rodham Clinton sjekker telefonen under en tur til Libya i 2011 mens hun var utenriksminister. Foto: AP Photo/Kevin Lamarque, Pool, File
ETTERFORSKES: Hillary Rodham Clinton sjekker telefonen under en tur til Libya i 2011 mens hun var utenriksminister. Foto: AP Photo/Kevin Lamarque, Pool, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For meg var det enkelt. Enkelt for meg, og for alle, sier rumeneren Marcel Lehel Lazar, som går under tilnavnet Guccifer, til amerikanske Fox News.

Lazar sitter for øyeblikket varetektsfengslet i Alexandria i delstaten Virginia, siktet for andre tilfeller av datakriminalitet. Fra fengselet gir han TV-kanalen detaljer om hvordan han hacket Clintons epostserver og hva han fant, men han sier innholdet ikke var interessant for ham.

- Jeg fulgte ikke med. For meg framsto det som en epostserver som hun (Clinton) og andre brukte til politiske saker, sier Lazar.

HACKER:Marcel Lazar Lehel er en kjent hacker under tilnavnet Guccifer. Her er han i Romania etter å ha blitt arrester i 2014. Foto: REUTERS/Mediafax/Silviu Matei/Files
HACKER:Marcel Lazar Lehel er en kjent hacker under tilnavnet Guccifer. Her er han i Romania etter å ha blitt arrester i 2014. Foto: REUTERS/Mediafax/Silviu Matei/Files Vis mer

Clinton er under etterforskning av FBI, som har beslaglagt den nevnte epostserveren hun brukte til offisielle oppgaver under perioden som utenriksminister. Foreløpig er hun ikke tiltalt for lovbrudd, men det er kommet fram at serveren inneholdt topphemmelige dokumenter.

Samtidig som Clinton etterforskes for å ha brukt privat epost i jobbsammenheng, kjemper hun om å bli USAs neste president. Så langt ser det ikke ut til at epostsaken har skapt særlig trøbbel for den tidligere førstedamens kandidatur, ettersom hun leder klart i Demokratenes nominasjonskamp. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!