Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hacker (17) pågrepet i eget hjem, kastet på glattcelle og avhørt uten advokat

- Det er et overmaktsforhold som ikke likner noe, sier guttens advokat.

POLITISJEKK: Her blir to av medlemmene av hackergruppen Noria sjekket av politiet i Slottsparken lørdag 24. juni. Da hackerne slo til mot Anders Behring Breiviks epost- og twitterkontoer, kjente politiet allerede identiteten til deler av hackergruppen. Onsdag denne uka aksjonerte politiet. FOTO: PRIVAT
POLITISJEKK: Her blir to av medlemmene av hackergruppen Noria sjekket av politiet i Slottsparken lørdag 24. juni. Da hackerne slo til mot Anders Behring Breiviks epost- og twitterkontoer, kjente politiet allerede identiteten til deler av hackergruppen. Onsdag denne uka aksjonerte politiet. FOTO: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet pågrep onsdag morgen fem personer mellom 17 og 21 år i en koordinert aksjon. De fem er mistenkt for å ha hacket Anders Behring Breiviks epost-adresser og Twitter-konto.

Dagbladet fikk opplyst onsdag at flere av de unge guttene skal ha lagt kortene på bordet og erkjent hackingen av Breiviks epostkontoer og Twitter-konto. Dessuten skal flere av dem ha erkjent trusler og pengeutpressing på nettet.

Dagbladet har siden onsdag hatt kontakt med flere av hackerne som ble pågrepet i aksjonen. Flere av de svært unge hackerne ble avhørt av politiet, uten at det var advokater  til stede under avhørene.

Det var også tilfellet for en 17 år gammel gutt som onsdag ble pågrepet i Elverum.

Guttens forsvarer, advokat John Arild Aasen er meget kritisk til politiets opptreden.

- Jeg reagerer på at det kommer ti politifolk og stormer inn i et privat hus grytidlig på morgenen, for å pågripe så unge mennesker. Det er et overmaktsforhold som ikke likner noe, sier Aasen og legger til:

- I tillegg ble min klient satt på glattcelle i flere timer, før han ble hentet ut og avhørt, uten verken advokat eller verge tilstede. Dette er brudd på reglene om hvordan politiet skal opptre og svekker beviskraften i avhøret kraftig, sier Aasen.

Noria ble verdenskjent da de etter terrorangrepene 22. juli hacket twitter- og epost-kontoene til terrorsiktede Anders Behring Breivik. Noria ble dannet av en gruppe norske hackere som i april i år brøt ut av Anonymous Norway, etter sterke interne motsetninger i anonymous-miljøet i Norge.

Etterforskningsledelsen ved forebyggingende avdeling på Majorstua politistasjon har fredag vært utilgjengelig for kommentar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!