Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hacker (28) tiltalt for å ha stjålet 170 millioner kortnumre

Har tidligere jobbet for USAs Secret Service.

Illustrasjonsfoto: OLE C.H. THOMASSEN/DAGBLADET
Illustrasjonsfoto: OLE C.H. THOMASSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel amerikansk datahacker er tiltalt for å ha stjålet hele 170 millioner kredittkortnumre.

Albert Gonzalez, som tidligere har bistått Secret Service i å jakte på datahackere, er nå selv tiltalt i en av USAs største hackersaker noensinne.

Sammen med to russiske medhjelpere skal Gonzalez ha sikret seg tilgang til datanettverkene til en rekke store butikk- og restaurantkjeder, samt flere kortselskap.

Ifølge tiltalen har hackere under Gonzalez' ledelse de siste årene hentet ut kortopplysninger fra hele 170 millioner kreditt- og betalingskort, som deretter er overført til dataservere i California, Illinois, Latvia, Nederland og Ukraina.

Gonzales ble i 2008 tiltalt sammen med ti andre for tyveri av 41 millioner kortnumre, men etterforskningen har siden avdekket at omfanget var mye større. Dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen risikerer han livsvarig fengsel.

Amerikanske myndigheter bekrefter at Gonzales tidligere bisto Secret Service i å jakte på hackere, men opplyser at dette samarbeidet fikk en brå slutt da det ble oppdaget at han også samarbeidet med kriminelle og ga dem opplysninger om etterforskningen som pågikk.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling