TRENER: Israelerne holder datasabotasjoe som en av de største truslene mot samfunnet, og bruker store ressurser i kampen mot det. Foto: AP / NTB SCANPIX
TRENER: Israelerne holder datasabotasjoe som en av de største truslene mot samfunnet, og bruker store ressurser i kampen mot det. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

Hacker-angrep i Israel

Skapte trafikkaos ved Haifa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetseksperter forteller til The Associated Press at sabotører klarte ved hjelp av en trojansk hest å skape totalt kaos i Israels nasjonale veinettet ved den nordlige byen Haifa.

Ifølge kilden forårsaket dataangrepet at anlegget var ute av drift to dager på rad.

Åtte timer En sikkerhetsekspert, som uttalte seg under forutsetning av anonymitet, opplyser til AP at hackere gikk løs på kameraovervåkningssystemet på bomveien ved Carmel-tunnellene 8. september.

Angrepet forårsaket en umiddelbar 20 minutters stengning av kjørebanen. Neste dag, under morgenrushet, var hackerne på ferde igjen. Da tok det åtte timer før veibanen kunne åpnes igjen.

Sofistikerte Ifølge sikkerhetseksperten tror etterforskere at sabotasjen ble utført av ukjente, sofistikerte hackere - og at det ikke er noe som tyder på at en «fiendtlig» nasjon som Iran står bak.

Kilden mener Israels National Cyber Bureau skal være klar over hendelsen, men at årsaken holdes hemmelig.

Byrået nekter å kommentere saken overfor AP, og heller ikke trafikkselskapet vil utdype hendelsen utover at det skyldtes en «kommunikasjonssvikt».

Israels forsvarssjef sa nylig i en tale at datasabotasje er en av de største truslene landet står overfor.