Hacker skal forsvare Israel

I 1998 brøt Ehud Tenenbaum seg inn i Pentagons datasystem, og ble beryktet over hele verden. Nå er han leid inn for å forsvare israelske nettsider mot angrep fra palestinerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenenbaum, som bruker kallenavnet «Analyzer», skal nå spille en sentral rolle i det israelske elektroniske forsvaret, skriver den danske avisa Ekstra Bladet. Det har vært flere hackerangrep mot israelske hjemmesider etter at urolighetene begynte igjen i Midtøsten.

Flere kaller hackerkrigen en elektronisk verdenskrig, der hackere fra den vestlige halvkule kriger mot hackere fra islamske land. Nettkrigen tok av etter at en israelsk hacker koordinerte et masseangrep mot Hizbollahs hjemmeside.

Ifølge Ekstra Bladet utspilles krigen i hovedsak på israelske datamaskiner, som blir angrepet av den paktistansk-islamske hackergruppen Gforce.

Avisa Jerusalem Post har forsøkt å intervjue hackergruppen Tenenbaum jobber med. De ville ikke stille opp til intervju, men sendte et kort svar til avisa:

- Vi, Israeli Internet Underground, er White Hats (snille hackere, som ikke ødelegger. Red.anm). Vi støtter den israelske ånd, og står sammen om å beskytte Israel mot enhver form for angrep fra ondsinnede hackergrupper.