Hacker stjal 7000 kortnumre

Svenske togkunder er nervøse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kunder hos det svenske togselskapet Statens Järnvägar (SE) venter spent på kontoutskriften, etter at en hacker klarte å stjele en datafil med til sammen 7000 kontonumre.

Det er en underleverandør hos det statlige svenske selskapet som har hatt innbrudd i datasystemet. En hittil ukjent datakyndig person har utnyttet et sikkerhetshull og klart å hente ut svært sensitiv informasjon, ifølge Aftonbladet.

Det skal bare være kunder som har kjøpt billetter i én spesiell automat som er rammet av datatyveriet.

- Dette skjedde forrige fredag. Etter hva jeg forstår har noen klart å komme til en fil der det fantes kortnumre, sier Kajsa Moström, pressesjef ved SJ, til avisa.

Foreløpig er det ikke rapportert om unormale bevegelser på de aktuelle kontoene. Hendelsen er nå anmeldt til politiet, men ingen er pågrepet for datatyveriet.

- Bankene kan overvåke bestemte kortnumre. Skulle noen mistenke at kortet har blitt tappet kan de ta kontakt med banken, sier Moström, som lover at dette uansett ikke skal få noen økonomiske konsekvenser for kundene.

LEGGER SEG FLAT: Pressesjef Kajsa Moström i det svenske togselskapet SJ beklager, etter at en hacker klarte å stjele flere kortnumre tilhørende selskapets kunder.