Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hacker tok over BBCs server og forsøkte å selge tilgang til den

La ut «annonse» på hackerforum.

HACKET:  En russisk hacker forsøkte å selge tilgang til en av BBCs serverer på nettforum. Det var et nettsikkerhetsfirma som først oppdaget dett. Foto: REUTERS/Luke MacGregor
HACKET: En russisk hacker forsøkte å selge tilgang til en av BBCs serverer på nettforum. Det var et nettsikkerhetsfirma som først oppdaget dett. Foto: REUTERS/Luke MacGregor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hacker skal ha tatt over en av BBCs servere. Deretter skal han ha forsøkt å overbevise andre nettkriminelle om å kjøpe tilgang. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Angrepet ble først identifisert av firmaet Hold Security, som har spesialisert seg på nettsikkerhet. De overvåker blant annet hackerforum for å lete etter stjålet informasjon.

Firmaet oppdaget at en russisk hacker forsøkte å selge tilgang til det britiske kringkastingsselskapets server 1. juledag. Det forteller sjefen for Hold Security, Alex Holden, til Reuters.

FTP-server Hackeren, som gikk under kallenavnet «HASH», forsøkte å overbevise andre hackere ved å vise dem filer som åpenbart kun er tilgjengelig for de som har tilgang til BBCs server.

Det var en FTP-server som ble hacket. En slik server blir som regel brukt til å sende og motta store filer over nettet, som videofiler.

Hold Security har ikke funnet noe bevis for at noen faktisk kjøpte seg tilgang til serveren. Det er vanlig at hackere kjøper og selger tilgang til servere, som ofte sees på som inngang til å få enda større kontroll over en organisasjons datanettverk.

Tok affære BBCs sikkerhetsansvarlige tok affære lørdag, og mener at de har sikret serveren nå, ifølge en kilde med kjennskap til oppryddingsprosessen, skriver Reuters.

BBC har så langt ikke villet kommentere hendelsen offisielt.

Store medieselskap, inkludert BBC, har tidligere vært under angrep av en gruppe hackere som kaller seg Syrias elektroniske hær. I mai hacket de Twitterkontoen til nyhetsbyrået AP, og en falsk melding om at president Barack Obama var såret i en eksplosjon ved Det hvite hus. AP har over 1,9 millioner følgere på mikrobloggnettstedet Twitter.