Hackerangrep lammet DNBs nettbank

- Serverne våre bombes med henvendelser slik at det stopper helt opp, skriver informasjonsdirektør i DNB.

ANGREPET: Både DNB og Norsk Tipping skal ha vært utsatt for et såkalt tjenestenektangrep, noe flere norske nettsider har opplevd de siste ukene. Angrepet blir utført ved at serverne bombes med henvendelser, slik at alt stopper opp. Foto: DNB
ANGREPET: Både DNB og Norsk Tipping skal ha vært utsatt for et såkalt tjenestenektangrep, noe flere norske nettsider har opplevd de siste ukene. Angrepet blir utført ved at serverne bombes med henvendelser, slik at alt stopper opp. Foto: DNB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DNB-kunder hadde mandag formiddag store problemer med å komme seg inn på nettbankens sider. Årsaken var et hackerangrep.

Problemene kom i kjølvannet av at mange minibanker og flere nettbanker hadde problemer søndag som følge av en maskinvarefeil, men skal ikke ha sammenheng med dette.

Både DNB og Norsk Tipping skal ha vært utsatt for et såkalt tjenestenektangrep, noe flere norske nettsider har opplevd de siste ukene.

Et slikt angrep foregår ved at hackerne sender en enorm mengde med forespørsler til bedriftens server slik at det blir for mye data å behandle. Følgen er at nettsiden «faller ned», og at brukere får en feilmelding når de prøver å komme seg inn på siden.

- Nå har våre IT-folk og Evry sine eksperter sittet sammen og funnet årsaken til at dnb.no var nede i formiddag. Dette skyldes et såkalt tjenestenektangrep, som altså litt folkelig sagt er at serverne våre bombes med henvendelser slik at det stopper helt opp. Norsk Tipping er nettopp utsatt for det samme, skriver informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB i en e-post.

Ifølge Midteide var bankens nettsider oppe igjen ved 11-tiden mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer