Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hackere angrep Lockheed Martin

Våpengiganten som utvikler kampflyene Norge planlegger å kjøpe.

 Lockheed Martin og flere andre amerikanske våpenprodusenter er utsatt for et dataangrep. Lockheed Martin produserer blant annet kampflyet Joint Strike Fighter som Norge planlegger å kjøpe. Foto: REUTERS/Tom Reynolds/Lockheed Martin Corp/SCANPIX
Lockheed Martin og flere andre amerikanske våpenprodusenter er utsatt for et dataangrep. Lockheed Martin produserer blant annet kampflyet Joint Strike Fighter som Norge planlegger å kjøpe. Foto: REUTERS/Tom Reynolds/Lockheed Martin Corp/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere andre amerikanske våpenprodusenter har også hatt uvedkommende på besøk i sine dataanlegg, men det er ikke kjent hvilke skader de har utrettet eller hvilken informasjon de har vært ute etter, opplyser godt informerte kilder.

Lockheed Martin har 130.000 ansatte og er verdens største våpenprodusent. Blant våpensystemene de er i ferd med å utvikle er kampflyet Joint Strike Fighter (F-35) som Norge planlegger å kjøpe 56 stykker av.

Lockheed Martin og de andre våpenprodusentene som har vært utsatt for hackerangrep, sitter også på topphemmelig informasjon om militærteknologi som alt er i bruk av USA og andre i land som Afghanistan og Irak.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media