ANGRIPER WORD:  Microsoft har kommet med et nødvarsel om en sikkerhetstrussel mot Microsoft Word 2010. Også Word 2003, 2007 og 2013 skal være berørt. 
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
ANGRIPER WORD: Microsoft har kommet med et nødvarsel om en sikkerhetstrussel mot Microsoft Word 2010. Også Word 2003, 2007 og 2013 skal være berørt. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Hackere angriper Microsoft Word

Dette må du unngå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Microsoft har kommet med et nødvarsel om en sikkerhetstrussel mot Microsoft Word 2010. Også Word 2003, 2007 og 2013 skal være berørt.

Data-giganten jobber nå på spreng med å tette sikkerhetshullet.

Det er en enkel måte du kan unngå å bli eksponert for sårbarheten: unngå å åpne ukjente RTF-filer (dokumenter/filer med .rtf til slutt).

Microsoft har kommet med en såkalt «Fix it»-løsning på problemet, som nettopp gjør at Office-pakken unngår å åpne RTF-filer i alle versjoner av Word.

Dersom du har behov for å åpne RTF-filer, anbefaler Microsoft deg å åpne filer i skrivebeskyttet modus.

Men om du likevel skulle bli utsatt for sårbarheten kan hackere ta kontroll på datamaskinen din. Derfra kan hackeren gjøre en rekke ufine ting.

Blant annet kan de gjøre datamaskinen din til en såkalt «zombie» ved å gjøre den til del av et ulovlig «botnet» - som betyr at hackere kan bruke datamaskinen din som en del av et større nettverk av maskiner som sender ut spam, spre viruser eller gjennomføre datasvindel.