Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hackere «drepte» Murdoch på forsida av The Sun

Nettutgaven til Murdoch-eid avis under angrep i natt.

ONDSKAPSFULLT: Slik så nettstedet til The Sun ut tidligere i natt.
ONDSKAPSFULLT: Slik så nettstedet til The Sun ut tidligere i natt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackere som bruker navnet til det Anonymous-relaterte nettverket «LulzSec» klarte i natt å ta seg inn i serverne til The Suns nettutgave og ta kontroll over hjemmesiden http://www.thesun.co.uk/.

The Sun er eid av News International, den britiske delen av Rupert Murdochs medieimperium News Corporation som har blitt rystet i grunnvollene av telefonhackingskandalen i News of The World. Også hjemmesiden til News International skal være brakt i kne.

Det første synlige grepet hackerne gjorde i natt, var å publisere en sak på forsida til The Sun med tittelen «Fant liket av mediemogul», fulgt av en detaljert artikkel i tabloidspråk om hvordan nettopp Murdoch var funnet død i hagen sin - komplett med et bilde av kriminalteknikere i hvite overtrekksdresser.

«Nyheten» var selvfølgelig falsk, og presumptivt lever Murdoch fremdeles. (Selv om han kanskje har hatt bedre dager).

Hackerangrepet ble først proklamert via twitterkontoen @AnonymousIRC i 23-tida, der følgende beskjed ble lagt ut: «We have joy we have fun we will mess up Murdoch's Sun | Hi Rupert! Have fun tomorrow at the Parliament!»

«Ha det gøy i parlamentet» er en henvisning til den svært etterlengtede høringen der Murdoch tirsdag må svare for noen av de etterhvert utallige beskyldningene om skitne metoder i News of the World - og kanskje i andre Murdock-eide medier.

I skrivende stund er The Suns nettsted fremdeles ute av The Suns kontroll, og omdirigerer nå alle lesere til LulzSecs twitterkonto, der hackerne hoverer over dumme it-folk i Murdochs avis.

Og de mer eller mindre politisk motiverte hacktivistene kan ha gjort mer skade for News International enn det synlige «hærverket» på nettstedet. Enkelte meldinger kan tyde på at de også har fått tak i brukernavn og passord til epostkontoer i avisa. Om det er tilfelle, er det en og annen The Sun-sjef som kommer til å slite med å få blund på øyet de neste nettene.

Dagbladet.no kommer med mer.

PARODI: Artikkelen kunne i en annen sammenheng - og med en person - muligens passert som ekte The Sun-vare, inkludert et kvalmende høyt detaljnivå rundt "dødsfallet". (Faksimile)
PARODI: Artikkelen kunne i en annen sammenheng - og med en person - muligens passert som ekte The Sun-vare, inkludert et kvalmende høyt detaljnivå rundt "dødsfallet". (Faksimile) Vis mer