Hackere har hele sexkjøper-lista

Databasen med 26 000 norske brukere på Hemmelig.com og alle deres sexmeldinger, er på avveie. - Vi vurderer å legge det ut så alle kan lese det, sier hackerne.

Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen
Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter forrige ukes omtale av samfunnstoppenes sexkjøp på nettstedet Hemmelig.com, har Dagbladet blitt kontaktet av flere hackere som opplyser at de har fått tak i brukerdatabasen.

Én gruppering, som kaller seg Team Appunity, har sendt dokumentasjon fra en råfil som samsvarer med Dagbladets opplysninger fra basen. Etter alt å dømme betyr det at de unge hackerne sitter på detaljert informasjon om alle brukerprofilene som i forrige uke lå lagret på serveren.

- Har meldingene - Vi lastet ned nesten alle filene, inkludert bildene, og nesten hele databasen med meldinger og brukerinformasjon. Det var ikke godt sikret, det tok oss maks fem minutter med «jobbing», skriver en person med tilgang på basen, til Dagbladet i en epost. 

På sex-treffnettstedet er de fleste av de rundt 26 000 brukerne registrert med et mobiltelefonnummer. Mange av numrene kan enkelt kobles til deres virkelige identiteter, i likhet med mange tusen intime meldinger brukerne har sendt til hverandre.

Samtaler helt tilbake til 2005 - gjerne om prostitusjon, uvanlige seksuelle preferanser eller langvarig utroskap - er en del av  materialet. En stor andel av brukerne framstår som horekunder, men mange har bare vært ute etter uforpliktende sex uten betaling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer