Hackere har publisert Hemmelig.com-basen på nettet

26 000 brukere av sex-nettsted ligger nå åpent tilgjengelig.

PUBLISERT: Hackere har skaffet seg tilgang til brukerdatabasen til Hemmelig.com. Den er nå publisert på nettet. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PUBLISERT: Hackere har skaffet seg tilgang til brukerdatabasen til Hemmelig.com. Den er nå publisert på nettet. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter Dagbladets avsløringer omkring samfunnstoppers sexkjøpnettstedet Hemmelig.com, tok hackere kontakt og varslet at de hadde hele databasen over brukerne av det omdiskuterte nettstedet.

Publisert Minst tre hackere skal nå ha kopi av databasen. I går, i natt og i morgentimene er Dagbladet blitt kontaktet av flere som hevder databasen nå ligger publisert på flere nettsteder.

- Den mye morsommere meldingsdatabasen blir sikkert publisert senere, heter det på ett av fildelingsnettstedene.

I brukerdatabasen er alle typer brukere registrert, både de som tilbød eller ville tilby sex - og de som ville kjøpe sex eller finne en venn på nettet. Tusenvis av brukere har aldri selv begått noe lovbrudd, og har bare brukt nettstedet for å komme i kontakt med folk.

Disse henges nå ut på grunn av hackernes innbrudd i databasen.

Kjøp og salg På sex-treffnettstedet er de fleste av de rundt 26 000 brukerne registrert med et mobiltelefonnummer. Mange av numrene kan enkelt kobles til deres virkelige identiteter, i likhet med mange tusen intime meldinger brukerne har sendt til hverandre.

Dagbladet har tidligere skrevet at innhold fra Hemmelig.com kan spores til blant andre politikere, offiserer i Forsvaret, folk i sikkerhetsbransjen, flykapteiner, leger, advokater, kjendiser og næringslivsledere.

Samtaler helt tilbake til 2005 - gjerne om prostitusjon, uvanlige seksuelle preferanser eller langvarig utroskap - er en del av materialet.

En stor andel av brukerne framstår som horekunder, men mange har bare vært ute etter uforpliktende sex uten betaling.