Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hackere har tatt kontroll over 225.000 Apple-kontoer

Kan kreve løsepenger.

PLAGER BRUKERE: Hackere har angrepet 225.000 iPhoner, og tatt kontroll over Apple-kontoene til eierne, ifølge et amerikansk datasikkerhetsselskap. Foto: REUTERS/Mike Segar
PLAGER BRUKERE: Hackere har angrepet 225.000 iPhoner, og tatt kontroll over Apple-kontoene til eierne, ifølge et amerikansk datasikkerhetsselskap. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hackere har angrepet 225.000 iPhoner, og tatt kontroll over Apple-kontoene til eierne, ifølge et amerikansk datasikkerhetsselskap.

Hackerne skal ha rettet seg mot iPhoner som er «jailbreak'et», det vil si at eieren har fjernet sperren mot å installere uautoriserte programmer.

- Vi tror dette er det største kjente tyveriet av Apple-kontoer som følge av skadelig programvare, skriver sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks i et blogginnlegg.

Med kontroll over Apple-kontoene kan hackerne blant annet kjøpe programmer i eiernes navn, eller de kan låse telefonen og kreve løsepenger for å låse den opp igjen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!