Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Hackere kan angripe via kaffemaskinen eller TV-en

En nett-tilkoblet TV eller kaffemaskin kan bli en hacker-inngang - og utnyttes av for eksempel eksen.

HACKERNE SER DEG: Det spås at hackerne kommer til å hacke seg inn i kaffemaskiner i 2018. Veien derfra til resten av husholdningen eller bedriftens datasystem er kort. Foto: Richard Chung / Reuters / NTB Scanpix
HACKERNE SER DEG: Det spås at hackerne kommer til å hacke seg inn i kaffemaskiner i 2018. Veien derfra til resten av husholdningen eller bedriftens datasystem er kort. Foto: Richard Chung / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Såkalte smartenheter - blant annet TVer, kaffemaskiner, høyttalere, biler eller overvåkingskameraer som er tilkoblet internett - er en mulig hacker-inngang som du kanskje ikke var klar over.

- Veldig mye av det som produseres av slike ting er utviklet med dårlig sikkerhet, sier seniorrådgiver Hans Marius Tessem i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) til Dagbladet.

- At det er potensielle problemer med disse tingene, er det ingen som helst tvil om, sier Tessem.Han beroliger likevel med at dersom for eksempel kaffemaskinen blir hacket betyr ikke det umiddelbart at hackerne har fri tilgang til alle andre «dingser» i huset.- Det er ikke så enkelt heldigvis. Det krever at neste dings også er sårbar for angrep. Men det vi kan tenke oss er at når flere av gjenstandene i huset blir kobla sammen, kan de bli sårbare for angrep. I fremtiden vil vi trolig se at flere av våre «dingser» snakker sammen, det åpner for en helt utrolig spennende verden, men kan også gjøre hjemmet mer sårbart for angrep, sier Tessem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?