- Hackere kan angripe via kaffemaskinen eller TV-en

En nett-tilkoblet TV eller kaffemaskin kan bli en hacker-inngang - og utnyttes av for eksempel eksen.

HACKERNE SER DEG: Det spås at hackerne kommer til å hacke seg inn i kaffemaskiner i 2018. Veien derfra til resten av husholdningen eller bedriftens datasystem er kort. Foto: Richard Chung / Reuters / NTB Scanpix
HACKERNE SER DEG: Det spås at hackerne kommer til å hacke seg inn i kaffemaskiner i 2018. Veien derfra til resten av husholdningen eller bedriftens datasystem er kort. Foto: Richard Chung / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Såkalte smartenheter - blant annet TVer, kaffemaskiner, høyttalere, biler eller overvåkingskameraer som er tilkoblet internett - er en mulig hacker-inngang som du kanskje ikke var klar over.

- Veldig mye av det som produseres av slike ting er utviklet med dårlig sikkerhet, sier seniorrådgiver Hans Marius Tessem i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) til Dagbladet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer