Hackere kaster seg inn i den svenske valgkampen

La ut referanser til konspirasjonsteorier og sensitiv informasjon på AUFs søsterorganisasjon i Sverige sin nettside.

HACKERANGREP: Slik så SSUs hjemmeside ut i ettermiddag. Siden er nå nede.
HACKERANGREP: Slik så SSUs hjemmeside ut i ettermiddag. Siden er nå nede.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 19. september er det valg til Riksdagen i Sverige. Temperaturen er høy i den svenske valgkampen, men i dag tråkket hackere godt over streken.

Socialdemokraternas ungdomsparti (SSU), tilsvarende AUF i Norge, og det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna (SD) er nå under angrep fra hackere.

Forandret siden På SSUs hjemmesider var det i dag det vanlige innholdet erstattet med bilde en pyramide. Over pyramiden sto det «Novus ordo seclorum» - ofte feil oversatt med «Den nye verdensorden» av konspirasjonsteoretikere.

Novus ordo seclorum er fra den klassiske romerske poeten Vergils verk Ecolage, der han i fjerde sang skriver om en ny rettferdighet som skal komme. Diktet ble tolket som en profeti om Jesu komme i middelalderens Europa.

Ifølge Wikipedia står ordene på USAs offisielle segl fra 1782 og har også stått bakpå dollarsedlene siden 1935.

La ut sensitiv informasjon I seinere tid har «Den nye verdensorden» blitt den store trusselen blant konspirasjonsteoretikere. Teorien går ut på at verden skal samles under én regjering. Det er ennå uvisst hvem som står bak angrepet og hva de mener med budskapet.

I tillegg til pyramiden ble det også lagt ut sensitiv informasjon som passord til epostkontoer og interne møter. Informasjonen lå ute en time før SSU fikk tatt ned siden.

- Vi kommer til å politianmelde dette og skal undersøke hva som har skjedd, sier Ingela Nilsson, pressesekretær i SSU, til Expressen.

- Katta mot musa Sverigedemokraterna har vært under hackerangrep siden torsdag. Det er et «klassisk» hackerangrep, der de hindrer siden i å fungere ved å overbelaste den. Partiet er ikke i Riksdagen, men kommer de inn i parlamentet, kan de komme i en vippeposisjon.

Også SD skal politianmelde angrepet. De er ute av stand til å stoppe angrepet som kommer fra en rekke servere i EU.

- Et stort antall datamaskiner i EU sender informasjon til hjemmesiden og overbelaster den. Vi har informasjon som tyder på at det er et samordnet angrep, det ser ut til å være en bestillingsjobb, sier pressesekretær i SD, Erik Almqvist.

SD vet ikke hvordan de skal få stoppet angrepet.

- Så lenge de holder på i dette tempoet, er det ikke så mye vi får gjort annet enn å forsøkte å stoppe nye angrep. Men det blir litt som katta mot musa, sier Almqvist.