Hackere skremmer bookmakerne

Truer med å angripe nettstedene under store sportsarrangementer som fotball-EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det britiske spesialpolitiet for teknologisk kriminalitet (NHTCU) bekrefter at de etterforsker trusler - trolig fra østeuropeiske hackere - mot bettingsider på nettet, skriver BBC.

Hackerne sier de vil overstrømme bookmakernes sider med data, slik at de blir slått ut i forbindelse med store arrangementer. Sommerens fotball-EM i Portugal betyr store inntekter for bookmakerne, og konsekvensene vil være enorme om de ikke kan tilby kundene spill under hele eller deler av mesterskapet.

En talskvinne for NHTCU sier at de startet å etterforske truslene i høst.

- Vi er klar over det og vi etterforsker saken. Vi vet at spesielle sportsarrangementer er mål for truslene. Dette kan godt inkludere Grand National (galloppløp) og Fotball-EM 2004, sier hun.

Truslene kommer via epost, og inneholder krav om at bookmakerne betaler mellom 250 000 og 400 000 kroner. Hvis ikke risikerer de angrep som setter nettstedene ut av drift.

Den irske bookmakeren Paddy Power ble angrepet da Superbowl gikk av stabelen natt til 2. februar. Nettsiden var nede i flere timer. På forhånd mottok de en trussel om angrepet, men personene bak truslene ba ikke om en spesiell pengesum.

- Så smart vi oppdaget hva det var, gikk vi rett til politiet, sier en talsmann for Paddy Power.

- Vi vurderte aldri å betale. Det er en ganske simpel og slem måte å forsøke å true til seg penger på.

SPILLBAR:</B> Figo spiller EM på hjemmebane for Portugal i sommer. Både han og engelske Paul Scholes (i bakgrunnen) kan være populære spillobjekter hos nettbookmakerne.