Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hackere tok kontroll over tabloidavis

The Sun meldte at Rupert Murdoch var død i natt.

FALSK NYHET: Hackere kom seg inn i serverne til tabloidavisen The Sun og meldte at Rupert Murdoch var død i natt. Faksimile
FALSK NYHET: Hackere kom seg inn i serverne til tabloidavisen The Sun og meldte at Rupert Murdoch var død i natt. Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere ble overrasket da de gikk inn på tabloidavisen The Suns nettsider i natt. Hackere hadde nemlig klart å ta seg inn i serverne og postet nyheten om at Rupert Murdoch var død. «Fant liket av mediemogul» var tittelen.

I selve artikkelen stod det om hvordan Murdoch netopp var funnet død i sin egen hage, sammen med bilder av kriminalteknikere i hvite dresser.

Hackerangrepet ble først proklamert via twitterkontoen @AnonymousIRC i 23-tida, der følgende beskjed ble lagt ut: «We have joy we have fun we will mess up Murdoch's Sun | Hi Rupert! Have fun tomorrow at the Parliament!»

- Med den betydningen internett har i dag og i vår tid, mener vi at alle nyhetsreportere hele tiden må ligge et hakk foran når det gjelder internettkultur, stod det rundt 05 norsk tid i dag.

Tvitret passord Hackerne omdirigerte leserne til en LulzSecs twitterkonto. «Vi har eid The Sun/News of the World» stod det sent på mandag.

Tidligere på dagen tvitret LulsSec-medlem Sabu at de satt på Sun/News of the World e-poster og ville komme med en erklæring på tirsdag. Sabu tvitret også det som skal være kontaktinformasjon og passord til News International-ansatte, blant annet tidligere sjefsredaktør Rebekah Brooks.

Det var tydelig at hackerne var fornøyd med egen innsats, og kontoen The Sun-leserne ble omdirigert til gikk hardt ut mot Murdoch:

«Arrest us. We dare you. We are the unstoppable hacking generation and you are a wasted old sack of shit, Murdoch. ROW ROW FIGHT THE POWER!»

The Sun er eid av News International, den britiske delen av Rupert Murdochs medieimperium News Corporation som har blitt rystet i grunnvollene av telefonhackingskandalen i News of The World. Også hjemmesiden til News International var nede i går.

News International uttalte i natt at de var klar over hva som skjedde og at de jobbet med å løse problemet.