Hackergruppa kneblet Playstation og Xbox, lot seg bestikke av Kim Dotcom og er i «krig» med Anonymous

Du kan skylde på Lizard Squad om du ikke fikk spilt i jula.

HACKERDRAMA: Gruppa Lizard Squad, Kim Dotcom og gruppa Anonuymous er alle involvert i trekantdramaet hackerne imellom, som blant annet har vært en av grunnene til at Playstation network og Xbox live har vært nede. Lizard Squad står trolig bak angrepet som kneblet de to nettverkstjenesten, og  truer med flere angrep. Montasje: Twitter/NTB Scanpix/Dagbladet
HACKERDRAMA: Gruppa Lizard Squad, Kim Dotcom og gruppa Anonuymous er alle involvert i trekantdramaet hackerne imellom, som blant annet har vært en av grunnene til at Playstation network og Xbox live har vært nede. Lizard Squad står trolig bak angrepet som kneblet de to nettverkstjenesten, og truer med flere angrep. Montasje: Twitter/NTB Scanpix/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede julaften begynte problemene for Playstation network (PSN) og Xbox live. De to spillgigantenes tjenester for online-spillingen ble utsatt for kraftige DDoS (tjenestenektangrep).

Ved å utsette nettstedene for massiv trafikk, klarte angriperne å hindre at de over 110 millionene PSN-brukerne og rundt 50 millioner Xbox live-brukerne fikk tilgang til tjenesten. Det har foreløpig ikke kommet rapporter på hvor stort angrepet var, men Xbox kunne først i går kveld rapportere at tjenesten igjen var oppe og gikk. Sony kunne først i formiddag melde at nettverkstjenestene deres igjen begynte å fungere.

Ifølge gruppa selv var angrepet på 1,2 terabit i sekundet. Om det tallet stemmer, er det i så fall tidenes største. Det foreløpig største dataangrepet noen gang registrert var mot opprørsvennlige nettsteder i Hong Kong i februar og var på rundt 500 gigabit.

Ny gruppe Hackergruppa som har påtatt seg ansvaret for angrepet, Lizard Squad, ble for alvor kjent da de i august angrep spillet «League of Legends».

Lizard Squad hevder å stå bak en rekke store DDoS-angrep siden den gang. Blant annet etter at de angrep videospillsamfunnet Twitch, har det ført til en klappjakt fra FBI, skriver Forbes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer