Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hackergruppe «erklærer krig mot terroristene» og vil hevne angrepet

Beskjed til al-Qaida og IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hacker-kollektivet Anonymous har sluppet en video hvor de fordømmer angrepet på Charlie Hebdo. De lanserer det som «en beskjed til al-Qaida, den Islamske Stat og andre terrorister».

I klippet ser vi en maskert figur, hvis stemme er forvrengt.

- Vi erklærer krig mot dere terrorister, sier personen.

Han / hun legger til at gruppen vil spore opp og stenge alle sosiale medier-kontoer som kan kobles til terrorister for å hevne de som ble drept i angrepet.

Videoen kommer også med en kunngjøring på pastebin kalt «en beskjed til alle fiender av ytringsfriheten». Her kommer også hacker-kollektivet med sine kondolanser til «familiene til de berørte av denne feige og avskyelige handlingen».

Det er ikke lenge siden Anonymous sist var i nyhetsbildet. I november tok de nemlig kontroll over Twitter-kontoen til den rasistiske organisasjonen Ku Klux Klan (KKK).

KKK kom da med trusler om vold mot demonstrantene som tok til gatene i Ferguson i USA.

Anonymous varslet tidlig etter truslene at de ville gå til aksjon mot KKK, som selv hånet truslene senest dagen i forveien. «Vi fortsetter å lese Anonymous? trusler med fornøyelse. Fremdeles ingen handling», skrev gruppa i søndag 16. november.

To timer senere hadde hackergruppa tatt over Twitter-kontoen. Det meldte de på følgende vis på KKKs egen konto: «Dere burde ha forventet oss.»

• Se videoen øverst i artikkelen
Lik Dagbladet på Facebook.