Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hackergruppe har iverksatt «massivt angrep» mot IS

- Det finnes ikke noe trygt sted for dere på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackergruppa Anonymous har satt i verk sin varslede «krig» mot terrorgruppa den Islamske Stat (IS).

Hackerne hevder på sine nettsider at de har stengt ned en rekke kontoer på sosiale medier, som kan knyttes til den barbariske terrorgruppa.

På nettsidene presenteres også en oversikt over noen av kontoene som har blitt hacket. Disse skal IS blant annet ha brukt til rekruttering og propaganda.

Og dette er bare begynnelsen, advarer hackerkollektivet.

- Ingen trygge steder I en kunngjøring på Pastebin, sier de blant annet:

- IS; vi vil jage dere, ta ned nettsidene deres, kontoer, e-poster, og blottstille dere. Fra nå av finnes det ikke noe trygt sted for dere på Internett.

- Dere vil bli behandlet som et virus, og vi er kuren. Vi eier Internett.

Hackerne presiserer at de representerer alle religioner, etnisiteter og land.

- Husk at terroristene som kaller seg den Islamske Stat ikke er muslimer, heter det videre i meldinga.

Over 800 hacket IS har brukt sosiale medier for å nå ut til radikale islamistmiljøer verden over.

- ISILs evne til å bruke sosiale medier har vært enestående. De har forstått effekten av det, spesielt rettet mot Europa og Vesten, har Midtøsten-forsker Nils A. Butenschøn tidligere sagt til Dagbladet.

NETTKRIG: Hackerkollektivet Anonymous varsler at dette bare er begynnelsen på deres varslede krig mot IS. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NETTKRIG: Hackerkollektivet Anonymous varsler at dette bare er begynnelsen på deres varslede krig mot IS. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Til nå skal over 800 IS-tilknyttede kontoer på Twitter ha blitt «avslørt og ødelagt» av Anonymous.

De har også rettet en rekke såkalte ddos-angrep mot IS-tilknyttede nettsider. Dette er tjenestenekt-angrep som går ut på å bombardere en nettserver med et stort antall forespørsler på kort tid - noe som fører til at nettsiden kollapser.

- Moralsk riktig Det var etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo at hacker-kollektivet varslet krig mot terroristene, omtalt som «fiender av ytringsfriheten».

I en video sa en maskert figur med forvrengt stemme at de ville spore opp og stenge alle sosiale medier-kontoer som kan kobles til terrorister, for å hevne de som ble drept i angrepet.

Den siste tida har det omstridte hackerkollektivet også vært i nyhetsbildet på grunn av aksjoner mot den rasistiske organisasjonen Ku Kux Klan og pedofiliringer.

Dagbladet Magasinet har møtt noen av de norske medlemmene.

- Moralsk riktig for meg er å bryte loven for det jeg mener er riktig. Som for eksempel å expose pedofile. Det er kanskje ikke moralsk rett å bryte loven i seg selv, likevel plager det meg ikke. Ikke når man ser på grunnen til at vi gjør det vi gjør, sier en av dem.