Hackerhær angriper Palin, Visa, PayPal, Mastercard

Og nå truer de BP og Twitter. - Dette er ikke over, advarer Wikileaks-sympatisører.

CYBER-KRIG: Her er beskjeden hackergruppa Anonymous sprer på nettet for å få folk til å spre rykter om sikkerhetsfeil hos Mastercard. (Faksimile)
CYBER-KRIG: Her er beskjeden hackergruppa Anonymous sprer på nettet for å få folk til å spre rykter om sikkerhetsfeil hos Mastercard. (Faksimile) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at både nettsidene til kortgigantene Mastercard og Visa gikk ned i går etter massive angrep fra Wikileaks-sympatisører under pseudonymet «Anonymous» i hevnaksjonen «Operation Avenge Assange», har de gått videre med aksjonen «Operation Bank-Troll».

Vil «drepe» Mastercard Aksjonen går ut på å spre rykter om at Mastercards servere er hacket og at privat kontoinformasjon er på avveie.- Folk vil i panikk komme seg ut som i aksjemarkedet og drepe Mastercard, står det i en plakat som spres på nettet.

Dagbladet kjenner til at flere skal ha kansellert kontoene sine etter at ryktene oppsto på nettet. Angrepene skjer i forbindelse med arrestasjonen av Wikileaks-grunnlegger Julian Assange.Mens Mastercard avviser ryktene på Twitter, skriver MyBankTracker.com at private kontodetaljer er spredt på nettet, og viser til en skjermdump av sladdede kortnummer Anonymous skal ha spredt.

Mastercard hevder i en uttalelse at de sladdede kortnumrene som oppkonstruerte.

Noe som tilsynelatende kan tolkes som et direkte bidrag fra Wikileaks selv i krigen, er gårsdagens lekkasje av korrespondanse fra den amerikanske ambassaden i Moskva. Ifølge dokumentet jobbet USA hardt for at Mastercard og Visa ikke skulle tape milliarder av dollar ved etabeleringen av et nytt kredittkortsystem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer