Hackerhær angriper Palin, Visa, PayPal, Mastercard

Og nå truer de BP og Twitter. - Dette er ikke over, advarer Wikileaks-sympatisører.

CYBER-KRIG: Her er beskjeden hackergruppa Anonymous sprer på nettet for å få folk til å spre rykter om sikkerhetsfeil hos Mastercard. (Faksimile)
CYBER-KRIG: Her er beskjeden hackergruppa Anonymous sprer på nettet for å få folk til å spre rykter om sikkerhetsfeil hos Mastercard. (Faksimile) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at både nettsidene til kortgigantene Mastercard og Visa gikk ned i går etter massive angrep fra Wikileaks-sympatisører under pseudonymet «Anonymous» i hevnaksjonen «Operation Avenge Assange», har de gått videre med aksjonen «Operation Bank-Troll».

Vil «drepe» Mastercard Aksjonen går ut på å spre rykter om at Mastercards servere er hacket og at privat kontoinformasjon er på avveie.

- Folk vil i panikk komme seg ut som i aksjemarkedet og drepe Mastercard, står det i en plakat som spres på nettet.

Dagbladet kjenner til at flere skal ha kansellert kontoene sine etter at ryktene oppsto på nettet. Angrepene skjer i forbindelse med arrestasjonen av Wikileaks-grunnlegger Julian Assange.

Mens Mastercard avviser ryktene på Twitter, skriver MyBankTracker.com at private kontodetaljer er spredt på nettet, og viser til en skjermdump av sladdede kortnummer Anonymous skal ha spredt.

Mastercard hevder i en uttalelse at de sladdede kortnumrene som oppkonstruerte.

Noe som tilsynelatende kan tolkes som et direkte bidrag fra Wikileaks selv i krigen, er gårsdagens lekkasje av korrespondanse fra den amerikanske ambassaden i Moskva. Ifølge dokumentet jobbet USA hardt for at Mastercard og Visa ikke skulle tape milliarder av dollar ved etabeleringen av et nytt kredittkortsystem.

- Lovforslaget er svært ugunstig for de amerikanske markedslederne Visa og Mastercard, uansett om systemet iverksettes eller ikke, står det i dokumentet datert 1. februar i år.

- Dette er ikke over - Dette er ikke over. Det blir en data-krig for å holde internett åpent og fritt for alle, sier sa Anonymous-talsmann «Coldblod» til britiske Radio 4 i dag.

KRIG: Den britiske avisa Daily Mail slår i dag stort opp at en hær av hackere har satt i gang hevnangrep mot Mastercard og PayPal. (Faksimile)
KRIG: Den britiske avisa Daily Mail slår i dag stort opp at en hær av hackere har satt i gang hevnangrep mot Mastercard og PayPal. (Faksimile) Vis mer

Facebook og Twitter har nå stengt brukerne til hackergruppa.

Hackergruppa har tidligere stått bak angrep på nettsidene til PayPal, den sveitsiske banken PostFinance, den amerikanske politikeren Sarah Palin, den svenske påtalemyndigheten, advokaten til kvinnene midt i Assange-dramaet og nå sist den svenske regjeringens hjemmeside.

Kvallsposten melder nå at man kan donere penger gjennom Malmö-selskapet Flattr. Selskapet er startet av Pirate bay-grunderen Peter Sunde og Linus Olsson, er en mikrobetalingstjeneste, hvor de som hører på musikk eller leser en blogg kan gi et bidrag ved å trykke på et Flattr-symbol på nettsiden. Ifølge svenske medier donerer hver bruker minst to euro i måneden.

Anonymous advarer om at både BP og Twitter kan være mulige mål, ifølge Sky News.

På nettisdne til den danske avisa Politiken kan du se en oversikt over angrepene Wikileaks har blitt utsatt for.

HEVNAKSJON: - Den første seriøse infokrigen er i gang. Slagmarken er Wikileaks. Dere er soldatene. (Faksimile)
HEVNAKSJON: - Den første seriøse infokrigen er i gang. Slagmarken er Wikileaks. Dere er soldatene. (Faksimile) Vis mer

Innen kort tid har 195 000 personer signert en underskriftskampanje på nett til støtte for Wikileaks. Innen uken er omme er det håp om at minst en million personer har signert.

Les alt om Wikileaks her.

MANIFEST: Her er hackergruppas manifest. (Faksimile)
MANIFEST: Her er hackergruppas manifest. (Faksimile) Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer