- Hackerne lager skrivefeil bevisst for å sile ut «enkle ofre»

Går etter lettlurte brukere, ifølge sikkerhetsekpert.

SVINDELFORSØK: E-poster som dette dukker opp i norske innbokser med ujevne mellomrom. Hackerne benytter seg av kjente merkenavn, som ulike banker. Faksimile
SVINDELFORSØK: E-poster som dette dukker opp i norske innbokser med ujevne mellomrom. Hackerne benytter seg av kjente merkenavn, som ulike banker. Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du ledd av nettsvindelers e-poster som er fulle av skrivefeil, og tenkt at denne skurken ikke kan være den skarpeste kniven i skuffen?

Det kan hende at du må revurdere oppfatningen din.

Enkelte feil kan være skrevet inn helt bevisst for å sile ut de kompetente PC-brukerne fra de litt mer lettlurte. Det hevder Vidar Sandland, seniorrådgiver ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

- Hackerne går etter de mest lettlurte brukerne. De har millioner å ta av, og vil ikke ta de som skjønner litt. Derfor inneholder svindele-postene ofte bevisste skrivefeil, sier han til Dagbladet.

For mange henvendelser Han sier dette diskuteres mer og mer i datasikkerhetsmiljøene, og bekreftes av hackerne selv.

- De kriminelle får nesten for mange henvendelser, og det er begrenset hvor mye tid de har. Det er enklere å lure de med liten kunnskap enn de med mye, sier han.

Ifølge sikkerhetseksperten har ikke hackerne tid til å håndtere alle henvendelsene fra kritiske brukere som stiller spørsmål, og som stopper opp når de blir bedt om å betale eller oppgi kortnummeret stt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.