Hacket Clintons kredittkort

Hvis Bill Clinton, Yassir Arafat og Bill Gates leser dette, bør de ringe kredittkortselskapene sine så raskt som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefstalsmann Charles McLean for World Economic Forum sier han ikke tror hackerne fant informasjon om Bill Clinton i basen som ble hacket, men avisa SonntagsZeitung skriver at de har sett informasjonen som ble hacket.

Mobilnummer

Det skal dreie seg om 80 000 sider med informasjon om 27 000 politikere og næringslivsledere, blant andre Yassir Arafat og Bill Gates.

Andre kjente politikere hackerne skal ha skaffet seg informasjon om er USAs tidligere utenriksminister Madeleine Albright og Sør-Afrikas president Thabo Mbeki.

Hackerne har fått tak i kredittkort, mobilnummer og informasjon fra passene til deltakerne på det årlige møtet i Davos i Sveits.

Ifølge avisa har hackerne hele 1400 kredittkort, men navn på innehaverne, utløpsdato og i noen tilfeller den samme informasjon om kortholderens ektefelle.

Forventer pågripelse

- Dette vurderer vi ikke som en spøk, men som alvorlig kriminalitet, sier McLean til nyhetsbyrået AP.

- Vi vet ikke hvem som er ansvarlig for dette, men skal etterforske dette nøye. Vi regner med å gå til juridiske skritt, sier han, og legger ikke skjul på at han forventer at noen blir pågrepet etter hackerangrepet.

SonntagsZeitung sier at hackingen ble utført av anti-globaliseringsaktivister.

<B>SPERR KORTET 2:</B> <br>Det bør også Bill Gates gjøre.
<B>SPERR KORTET 3: </B><br>Heller ikke Yassir Arafat kan føle seg trygg.
<B>SPERR KORTET 1: </B> <br> Bill Clinton bør ringe kortselskapet sitt.