Hacket hacker

Hackeren som klarte å hacke nettstedet til Kevin Mitnick, er nok temmelig fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kevin Mitnick er kanskje verdens mest kjente hacker. Han har nettopp fått lov til å surfe igjen etter å ha blitt dømt til 46 måneders fengsel i 1995. Han har startet et sikkerhetsselskap. Nå har en mann fra Alaska fått noe å skryte av. Han klarte nemlig i forrige uke å hacke seg inn på nettstedet til Mitnick.

Selskapet bekrefter hendelsen i en lett defensiv pressemelding.

- Nettstedet ble blottstilt en mann fra Alaska som påpekte at systemet har en lite kjent sårbarhet. Hullet ble tettet etter to timer, skriver selskapet Defensive Thinking i en pressemelding.

Kevin Mitnick er mest kjent som mannen amerikansk politi kalte 'the most wanted computer criminal in United States history'. Han ble dømt blant annet for å ha hacket seg inn og stjålet data hos Motorola, Novell, Nokia, Sun og Universitetet i Sør-California. Ifølge påtalemakten gjorde han skade for flere titalls millioner dollar.

Heltestatus

I flere miljøer var Mitnick en helt. Mange mente han var offer for hysterisk jakt på en harmløs syndebukk.

Det er derfor ikke så rart at det blir forbundet med en viss prestisje å klare å legge igjen visittkortet sitt på hans hjemmeside. Kjendisen forteller at det er mange som prøver seg.

- Fra dagen vi lanserte har vi langt mer enn vanlig sett vedvarende og svært komplekse forsøk på angrep. Angrepene kommer fra hele verden og prøver å utnytte sikkerhetshull. Jeg antar at hvis du er en ung hacker og vil vise hva du er god for, er dette stedet du vil gå, sier Mitnick.

Men selskapet har ikke tenkt å gå til FBI med saken. Tvert i mot. De bruker de massive angrepsforsøkene til å bygge opp en helt unik database over kjente innbruddsmetoder. Mange av metodene er upuliserte og ukjente for utstyrsprodusentene.

Meldingen Alaska-mannen la igjen på nettstedet avslørte at han ikke hadde noe i mot Mitnick. 'Welcome back to freedom, Mr. Kevin, it was fun and easy to break into your box.', var beskjeden 'BugBear' la igjen på siden sammen med et bilde av en isbjørn, melder AP.

Cnet.com skriver at nettstedet kjørte Microsoft populære Internet Information Server, men selskapet skal ha innrømmet at alle sikkerhetsoppdateringene ikke var oppdatert. Maskinen stod i en såkalt 'demilitarisert sone' utenfor det interne bedriftsnettverket. Det var derfor aldri noen fare for at sensitive data skulle komme på avveie.

fri:</B>Kevin Mitnick straks etter løslatelsen fra fengaselet i Lompoc i California 21. januar for tre år siden.