Hacket i protest

Den amerikanske avisen New York Times måtte søndag stenge sine internett-sider fordi en gruppe som kaller seg «Hacking for Girlies» hadde lagt ut nakenbilder og manipulerte avisens artikler. Gruppen brøt seg inn på sidene for å protestere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hacking for Girlies» protesterte søndag mot at hackeren Kevin Mitnick sitter fengslet. Det gjorde gruppen ved selv å hacke seg inn der de visste det ville ramme skikkelig, nemlig i nyhetsavisen New York Times.

Flere artikler ble skrevet om av hacker-gruppen. Blant annet ble journalist John Markoff rammet, og nyhetssaker han hadde publisert ble gjort om til useriøse og latterlige artikler. «Hacking for Girlies» la i tillegg ut pornobilder på avisens hjemmesider.

- Vi protesterer mot at hackeren Kevin Mintick har sittet fengslet i Los Angeles siden 1995, sa hackerne. Dessuten stokket de om i nyhetsbildet fordi de kjedet seg og gjerne ville gi folk en god latter, hevder de selv.

New York Times brukte ni timer på å rette skadene etter hackerne, og sidene var nede mens IT-avdelingen jobbet på spreng.

- Vi kommer til å ha en skikkelig gjennomgang av datasikkerheten etter denne episoden, uttalte en talsmann for New York Times mandag.