Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hacket inn USAs beste muffins i al-Qaida-magasin

Britisk etterretning med kakefinte.

HER ER DET NOE MUFFINS: Førsteutgaven av Inspire ble hacket. I datakoden lå det en fil som viste seg å være muffinsoppskrifter.
HER ER DET NOE MUFFINS: Førsteutgaven av Inspire ble hacket. I datakoden lå det en fil som viste seg å være muffinsoppskrifter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor lanserte al-Qaida i Jemen det engelskspråklige magasinet «Inspire». Magasinet hadde blant annet sjokkerende tips om hvordan tilhengere kan utføre drap på amerikanere.

Men den første utgaven var i første omgang uleselig for de som prøvde å laste det ned.

63 av sidene framstod som uforståelig datakode. Denne datakoden viste senere å være en PDF-fil med en skjermdump av muffinsoppskrifter (eller rettere sagt cupcakes) hentet fra Ellen DeGeneres' talkshow. Dette var angivelige USAs beste cupcakes.

The Telegraph hevder nå at det var de britiske etterretningstjenestene MI6 og GCHQ som stod bak hackingen.

Ifølge avisa planla amerikanerne og CIA en liknende hackeraksjon, men denne ble avlyst da de var redd for at metodene og kildene deres ville bli avslørt. Aksjonen ble da i stedet satt i gang av britene.

Men muffinsaksjonen klarte ikke å stoppe magasinet fullstendig. Magasinet ble etter hvert lagt ut helt fritt for muffinskode, og terrororganisasjonen har senere kommet med ytterligere tre utgaver.

Det første magasinet ble gitt ut på 10-årsjubileumet for bombingen av det amerikanske marinefartøyet USS Cole i Jemen i 2000, der 17 amerikanske soldater ble drept. Utgaven inneholdt blant annet «gjør det selv»-artikler som «Make a Bomb in the Kitchen of Your Mom».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media