Hacket norske konti

Colombianeren Ricardo (34) har tappet norske kontoer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Colombia har pågrepet en mann på 34 år for hacking. Mannen skal ha hacket norske og andre bankkontoer for tilsammen 2,3 millioner kroner fra en nettkafe i Bogota. Det melder lokale medier i Colombia.

Ricardo (34) ble pågrepet i en storstilt operasjon i forrige uke i hovedstaden Bogota. Aksjonen skjedde på en nettkafe i krysset mellom 19. og 10. gate i sentrum av den colombianske hovedstaden.

Hackeren ble pågrepet mens han satt på nettcafeen.

Ville spise bevis

Da politiet stormet inn, grep mannen en papirbit som lå på bordet og forsøkte å svelge den, men politiet rev fra ham papirlappen. På lappen var det notert to passord. Ifølge politiet var dette kodeordene som styrte programmet hackeren brukte til å tappe informasjon fra datamaskinene på nettkafeen.

Etter at folk på nettkafeen hadde logget seg inn på bankene sine eller brukt kredittkort på nettet, kunne hackeren dermed logge seg inn på kontoene deres med informasjonen han hadde tappet. Pengene overførte han til sju ulike konti han selv hadde.

Mannen risikerer nå fem år i fengsel etter sine virtuelle bankran.

Politiet er også i ferd med å pågripe to andre menn som skal ha vært med på svindelen.

Av kontiene som ble rammet var fire fra argentinske banker, mens ni andre var fra Belgia, USA og Norge. Hackingen skal ha skjedd i perioden januar til og med mars og kan bare ha rammet nordmenn som var på den aktuelle nettcafeen.