Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hacket Sigrids Facebook-konto

Ville vise politiet hvor lett det er, ifølge TV2.

HACKET:  En mann bosatt i Akershus hacket i går Sigrids Facebook-profil for å vise politiet hvor lett det er, ifølge TV2. Foto: Colourbox og privat
HACKET: En mann bosatt i Akershus hacket i går Sigrids Facebook-profil for å vise politiet hvor lett det er, ifølge TV2. Foto: Colourbox og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at politiinspektør Hanne Kristin Rohde fortalte at Facebook hadde avslått politiets begjæring om å få tilgang til kontoen til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), hacket en mann hennes profil i går. 

Ifølge TV2 ville mannen vise politiet hvor lett det er å hacke seg inn på en annens profil og hente ut informasjon.

Nektet tilgang Politiet svarte med å sende fire politibetjenter hjem til mannens bolig i Akershus - hvor de skulle beslaglegge datautstyr.

Men  hackeren nektet politiet tilgang til boligen, og politiet gjorde beslag på mannen, og hans mobiltelefon i steden.

— Denne epiosden ser vi på som svært alvorlig. Vi ønsker ikke at personer hacker seg inn på den savnedes konto. Dette kan hindre politiets arbeid og etterforskning, sier Lien Metlid i politiet til TV2.

Mannen har nå status som vitne i saken.

Nektes passord På kontoen til 16-åringen kan det skjule seg spor som kan bidra til å løse forsvinningen.

Politioverbetjent Grethe Lien Metlid ved Seksjon for volds-og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, sa i dag til Dagbladet at de har stor tro på at de skal få det de har behov for fra Facebook.

Men passordet til Sigrid Giskegjerde Schjetnes Facebook-konto kommer de fortsatt ikke til å få, ifølge Facebooks talsmann i Norden Jan Fredriksson.

- Passordinformasjon leverer Facebook aldri ut til noen myndigheter i noe land. Men i saker som dette har vi eksperter som jobber sammen med politiet for å gi dem den informasjonen som er relevant, sier han til Dagbladet.

NRK skrev tidligere i uka at politiet hadde tilgang til konto via enn app på savnedes telefon, men at de mistet denne tilgangen da de ba Facebook om å fryse kontoen.

- Vi måtte prioritere. Det var viktig å ha tilgang til kontoen, men viktigere at andre ikke hadde det, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde til kanalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media