Hacket syriske regjeringssider

Anonymous og RevoluSec peker nese til syriske myndigheter - igjen.

HACKET: En karikatur av Syrias president Bashar al-Assad på en offisiell syrisk regjeringsside, hacket av aktivister i Anonymous og RevoluSec.
HACKET: En karikatur av Syrias president Bashar al-Assad på en offisiell syrisk regjeringsside, hacket av aktivister i Anonymous og RevoluSec. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå har hackeraktivistene i Anonymous og RevoluSec hacket seg inn på nettsidene til syv store syriske byer, og en rekke departementer, melder Al Jazeera.

Hackerne har blant annet erstattet det opprinnelige sideinnholdet med en karikatur av Syrias forhatte president Bashar al-Assad, ledsaget av beskjeden «ikke la Bashar overvåke deg på nettet».

De hackede sidene inneholder også tips om hvordan man skal unngå å bli oppdaget av Syrias nettovervåkere.

Flere av nettsidene som er hacket er nå utilgjengelige.

- 2700 drept Nettsidene til transportministeriet og kulturministeriet er blant de som er hacket. I tillegg er nettsidene til byene Homs, Aleppo, Latakia, Damaskus, Tartous, Deir Ezzor og Palmyra hacket i løpet av helgen.

Byenes nettsider ble erstattet av interaktive kart over Syria, som viste antallet drepte som følge av den syriske regjeringens brutale offensiv mot demonstranter og andre opposisjonelle. Hackerne anslår dødstallet til å være 2316.

FNs høykommisær for flyktninger har estimert at mer enn 2700 personer er blitt drept av myndighetene siden protestene mot al-Assads regime tiltok 15. mars.

Hackerkrig Et medlem av hackergruppen RevoluSec har kommentert aksjonen overfor AlJazeera.

- Først og fremst dreier denne operasjonen seg om det Syriske folket, og vår støtte til dem i kampen for frihet fra undertrykkelse. Vi ønsker i bunn og grunn å gjøre alt i vår makt for å hjelpe våre brødre og søstre i Syria i kampen for grunnleggende menneskerettigheter, sier den anonyme hackeren til AlJazeera.

Hackergruppa Anonymous har tidligere hacket nettsidene til Syrias forsvarsdepartement.

Hackere som jobber for de Syriske myndighetene svarte ved å hacke det sosiale nettverket AnonPlus, Anonymous sosiale nettverk, neste dag.

Åtte måneders opprør Protestene i Syria startet 26. januar. Demonstrantene ba om politiske reformer og en slutt på unntakstilstanden befolkningen har levd under siden 1963.

15. mars tiltok protestene i styrke, og tusenvis av demonstranter samlet seg i al-Hasakah, Aleppo, Damaskus, Daraa, Deir ez-Zor og Hama. Minst 3000 demonstranter skal ha blitt arrestert denne dagen. Det er ingen offisielle dødstall.

Til tross for myndighetenes brutale framferd mot demonstranter, fortsetter protestene nesten daglig. Det som begynte som et krav om demokratiske reformer, har nå blitt til et revolusjonært opprør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer