VANSKELIGE AFFÆRER: Å være mann og få til en utenomekteskapelig affære med en kvinne man har møtt via Ahsley Madison, kan neppe ha vært så lett. Analyser av data som er hacket og frigjort viser nemlig at utronettstedets brukere nesten bare besto av menn. Foto: Manuel Romano/NurPhoto/NTB Scanpix
VANSKELIGE AFFÆRER: Å være mann og få til en utenomekteskapelig affære med en kvinne man har møtt via Ahsley Madison, kan neppe ha vært så lett. Analyser av data som er hacket og frigjort viser nemlig at utronettstedets brukere nesten bare besto av menn. Foto: Manuel Romano/NurPhoto/NTB ScanpixVis mer

Hacket utronettsted besto av 31 millioner menn og 5 millioner kvinner

- De fleste kvinnelige brukerkontoene var falske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juli ble det kjent at hackere fra grupperingen «The Impact Team» hadde sikret seg store mengder private data fra utroskapsnettstedet Ahsley Madison, og truet med å offentliggjøre disse dersom ikke siden ble tatt ned.

Denne trusselen har de seinere gjort alvor av.

Tidligere denne måneden ble nesten ti gigabyte data tilhørende 37 millioner brukere offentliggjort.

Flest menn De inneholdt alt fra epost-adresser, kredittkortinformasjon, transaksjonshistorie og navn, til konkrete gateadresser. I tillegg skal det ha blitt lekket personlige preferanser for de ulike brukerne.

Og så kom informasjonen om hvor mange av brukerne som var menn - og hvor mange som var kvinner. Og allerede de første tallene tydet på at mennene i all hovedsak var i overtall.

Nærmere undersøkelser har nemlig avdekket at av brukerne var 31 millioner menn og 5 millioner kvinner, skriver Buisness Insider.

Falske damer Men så viser antakelig heller ikke det seg å stemme. For Gizmodo har nemlig analysert brukerkontoene ytterligere, og slår fast at av de 15 prosentene som var registrert som kvinner, er rett og slett flere av kontoene falske.

Påstanden underbygges slik:

• Bare 1492 av kvinnene i databasen hadde åpnet innboksene sine for å sjekke meldinger på nettstedet. 20 millioner menn hadde gjort det samme.

• Bare 2409 av kvinnene hadde brukt chat-funksjonen. 11 millioner menn hadde chattet.

• Bare 9700 av kvinnene hadde noensinne svart på en melding fra en annen person inne på nettstedet. Nesten 6 millioner menn hadde besvart meldinger.

- Ikke der Det innebærer at det neppe kan ha vært så enkelt for de utro-villige mennene å faktisk være utro med kvinner de ble kjent med via Ashley Madison.

Eller som Gizmodo skriver:

- Ashley Madison et nettsted der titalls millioner av menn skriver epost, chatter og bruker penger på kvinner som ikke er der.