KNIVSAMLER: Berit Thorstensen (52) fortalte om hobbyene sine i retten i dag. Blant dem var å samle på kniver og økser. Foto: FRANK KARLSEN/Dagbladet
KNIVSAMLER: Berit Thorstensen (52) fortalte om hobbyene sine i retten i dag. Blant dem var å samle på kniver og økser. Foto: FRANK KARLSEN/DagbladetVis mer

Hadde 1300 kniver på veggen

Berit Thorstensen (52) samlet på kniver og økser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Drapstiltalte Berit Thorstensen (52) er en samler.

Det fortalte hun selv i Gjøvik tingrett i dag etter lunsj. I snart to dager har hun blitt grillet av aktor Thorbjørn Klundseter. Nå er det hennes forsvarer Tor Kjærvik som stiller spørsmålene.

Han ba henne om å fortelle retten litt om seg selv. Thorstensen fortalte om alle adressene hun hadde bodd på i Oslo. Så fortalte hun om kjærlighetslivet sitt. Den 52 år gamle kvinnen har vært gift to ganger.

Første gang var allerede som 18-19-åring med en elleve år eldre mann. Han ble beskrevet som hyggelig, men det var ikke alle kjærestene hennes som behandlet henne like pent.- Det var mye juling og slag, men man venner seg til alt, sier hun gråtkvalt.

 


Men humøret stiger når forsvarer Kjærvik spør om hobbyene hennes. Thorstensen er en samler av dimensjoner.

- Jeg hadde over 1300 kniver. De hang på veggen. Jeg samlet på økser, bilder, bestikk, troll og så hadde jeg masse elefanter.

Men tårene kommer tilbake når Kjærvik vil at hun skal fortelle om helsen sin.

- Jeg hadde en ondartet cyste, for meg er det kreft. Broren min kjente på kulen.

Da hun ble pågrepet for ett år siden veide hun 48 kilo.

- Jeg drakk mye og var sliten.

I retten beskriver hun seg selv som grei.
- Jeg er glad i dyr. Jeg er rolig. Stort sett så gjør jeg så godt jeg kan. Jeg hjelper folk. Jeg er rett i fra levern. Jeg har jo kastet ut narkomane fra gården. Jeg går rett på sak.

I et avhør har hun sagt at hun sier det som det er og da får det være som det er.
- Når diskusjonen er ferdig er det ikke mer å prate om sier hun til forsvareren sin.

Tor Kjærvik brukte en drøy time på å spørre ut Thorstensen. Nå er det Knut Arne Thorstensens forsvarer Johnny Veum som står for tur.

Dagbladet.no følger saken i Gjøvik tingrett.


STORSAMLER: Berit Thorstensen (52) opplyste i retten at hun samlet på en rekke ting. Dette bildet er fra Vollheim gård, der Thorstensen har bodd.
STORSAMLER: Berit Thorstensen (52) opplyste i retten at hun samlet på en rekke ting. Dette bildet er fra Vollheim gård, der Thorstensen har bodd. Vis mer