Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde 2146 liter øl i bagasjen

Østfoldmann (24) svarte unnvikende da han ble spurt om han hadde noen varer som skulle fortolles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det var en helt vanlig kontroll. Tollvesenet stanset ham da han kom kjørende over den gamle brua fra Svinesund og over til Norge, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst-Norge til Dagbladet.no.

Det er Halden Arbeiderblad som skriver om den tørste Fredrikstad-mannen som prøvde smuglerlykken lørdag kveld.

- Da tollerne spurte om han hadde noen varer å fortolle svarte han unnvikende, forteller Fredriksen.

2141 liter mer enn tillatt

Tollerne åpnet så bagasjerommet på den lille lastebilen hans og forsto raskt grunnen til det unnvikende svaret. I bagasjerommet lå det nemlig 2146 liter med øl.

Det er svimlende 2141 liter over den tillatte kvoten på fem liter.

- Han fortalte at han hadde kjøpt ølet i Tyskland og at det skulle brukes til videresalg, sier hun.

Største i år

SPRENGTE KVOTA: 24-åringen fra Østfold måtte gi fra seg øl-boksene. Til sammen rommet de 2146 liter med den alkoholholdige drikken. FOTO: Tollvesenet
SPRENGTE KVOTA: 24-åringen fra Østfold måtte gi fra seg øl-boksene. Til sammen rommet de 2146 liter med den alkoholholdige drikken. FOTO: Tollvesenet Vis mer

Da funnet var et faktum ble politiet kontaktet. De tok ham inn til et avhør.

- Dette er så store mengder at denne saken vil trolig ende i retten. Det er faktisk det største ølbeslaget så langt i år, sier Fredriksen.

24-åringen som ble tatt denne gangen har ikke lignende saker på rullebladet, men Fredriksen sier at de møter på gjengangere titt og ofte.

Ikke alene

- Vi ser at en del personer blir tatt gang på gang. Det er tydeligvis mye penger å tjene på videresalg og vi frykter vel at de tjener fort inn tapet av varene vi beslaglegger og bøtene de får, sier Fredriksen.

24-åringen kan altså trøste seg med at han er ikke alene.

I løpet av fjoråret var det 3444 øl-beslag i Norge. Disse smuglet til sammen 224.203 liter øl, viser beslagstatistikken til Tollvesenet.

image: Hadde 2146 liter øl i bagasjen
ANNEN VINKEL: 24-åringen svarte unnvikende da han ble spurt om han hadde noe å fortolle. I bagasjen hans fant tollerne disse øl-boksene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media