Hadde 25 kilos svulst i magen

Mann saksøker sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Trevor Smithson hadde sirkulasjonsproblemer, følte seg uvel og hadde en stadig voksende ølvom.

I ni år fikk han beskjed av legen om å slanke seg. På stranda kikket folk etter ham, og legen mente at 53-åringen snarest måtte gå ned en del kilo for helsas skyld. Nye arbeidsgivere så med skepsis på ham, og Smithson oppfattet flere ganger at andre trodde at han hadde et alkoholproblem på grunn av den gigantiske magen.

Selv gikk han på stadig nye dietter, men uten å gå ned i vekt.

Ingen ved sykehuset Royal Berkshire Hospital i Reading i London tenkte på å undersøke 53-åringens mage med ultralyd. Flere ganger var han til forskjellige undersøkelser, og han ble også operert tre ganger.

Da Smithson endelig ble grundig undersøkt på et annet sykehus, Royal Marsden Hospital, ble han omgående operert: I magen fant legene en gigantisk svulst. Svulsten veide 25 kilo og hadde vokst seg så stor at legene ikke klarte å fjerne den uten også å ta med en nyre og deler av tarmen. Svulsten, som vokste svært langsomt, var ondartet.

Legen som fjernet svulsten, var sjokkert over at Smithson hadde vært til undersøkelser tidligere uten av svulsten ble fjernet. Nå sier Smithson at han vil klage på sykehusets mangelfulle behandling og dessuten saksøke sykehuset, skriver BBC.

- Ingen gadd å ta seg bryet med å scanne magen og finne ut at det var en monsterstor svulst der, sier pasienten.

Sykehuset vil ikke kommentere den konkrete saken, men sier på generelt grunnlag at de tar alle klager svært alvorlig og undersøker grundig hva som kan ha skjedd. De bekrefter at de har mottatt en klage og at Helsetilsynet også har blitt kontaktet i saken.