Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde 2,53 i promille

Sjåføren som kjørte av veien med en buss deltakere fra Grethe Waitz-løpet var full. - På grensen til det dødelige, sier rettstoksikologisk institutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene av prøvene var så alvorlige at Politiet valgte å kalle inn til pressekonferanse i dag klokken 14.

Prøvene viste at sjåføren av ulykkesbussen hadde en meget høy promille på 2,53.

- De aller fleste vet at i et land med en promillegrense på 0,2 er dette en svært høy promille. For enkelte er dette oppe i det dødelige området. Mange ville hatt problemer med å stå på beina, sier avdelingsleder Asbjørg Christophersen ved Nasjonalt Folkehelseinstiutt divisjon for rettstoksikologi til Dagbladet.no.

Sjåføren hadde kjørt minst halvannen time før han kjørte av veien.

- Det er godt dokumentert at fra 0,5 i promille og oppover øker ulykkesrisikoen nærmest eksponentielt, sier Christophersen. Hun vil ikke spekulere i hvor mye sjåføren faktisk kan ha drukket.

Bussen befant seg på riksvei 3 ved Ebru, vest for Elverum, da ulykken skjedde. I krysset ved avkjøringen til Nordhuet skar bussen over veien og kjørte inn i et ubebodd hus. Bussen pløyde gjennom husets langside med stor kraft. Fire meter av bussens bakende stakk ut av bygget.

I forkant av pressekonferansen ble pårørende og passasjerer bli orientert om utviklingen.

Det var en buss med deltakere fra Grete Waitz-løpet i Oslo på vei hjem til Våler kommune i Hedmark, som sent lørdag 10. mai kjørte av veien ved Ebru mellom Hamar og Elverum.

Bussen kjørte rett inn i et hus, og bussjåføren omkom. 20 passasjerer ble skadd i ulykken, to av dem alvorlig. Flere passasjerer måtte skjæres ut av vraket.

Les også: En drept - 20 skadd

<B>ALVORLIG:</B> Bussen kjørte av veien. Sjåføren omkom, 20 ble skadet. Deltakerne hadde vært med på Grete Waitz - løpet i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media