Hadde 2,7 kilo heroin i sekken

GARDERMOEN (Dagbladet): Tollvesenet på Gardermoen har gjort sitt første store narkobeslag. En svensk 21-åring hadde rekordmengden 2,7 kilo heroin sydd inn i ryggsekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslaget tirsdag 24. august er det største ved hovedflyplassen hittil.

- Det var ved 23.15-tida at smugleren kom til Gardermoen med et Lufthansa-fly fra Frankfurt. Sivile tollere observerte den 21 år gamle mannen fra Sør-Sverige ved bagasjebåndet, og fattet mistanke. Da han gikk på grønn sone, ble han stoppet og kontrollert, forteller Paul J. Ask, kontorsjef ved tollvesenets kontrollkontor på Gardermoen.

Har erkjent

- Det viste seg at ryggsekken han hadde på seg, hadde falsk ryggpolstring. Da vi tok ut ryggplaten, inneholdt den et brunt pulver, sydd inn som fôr, sier Ask.

21-åringen ble pågrepet, og varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud i Romerike forhørsrett. Politiet jobbet deretter på spreng med å få tatt bakmennene, og la lokk på saken.

- Den fengslede har erkjent å ha smuglet heroinet. Vi har ikke lykkes med å ta bakmennene, men etterforskningen av saken fortsetter, sier politiinspektør Annicken Iversen ved Romerike politidistrikt.

Daglige beslag

- Dette viser at vi er dyktige til å sjekke de riktige personene, og at vi bruker ressursene riktig, sier Ask.

- Vi gjør i snitt to beslag hver eneste dag. Men det er uvanlig at noen forsøker å smugle store mengder heroin på fly, sier Ask.