Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde 40 koner og 60 barn

Warren Steed Jeffs var blant USAs mest ettersøkte personer. Nå er han tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 50 år gamle Jeffs har vært på topp ti-lista over ettersøkte personer i USA siden mai, sammen med blant andre Osama bin Laden.

Han er mistenkt for en rekke sexovergrep, og skal blant annet ha giftet bort jenter helt ned i 13-årsalderen til eldre menn.

I dag fortalte FBI at sektlederen og polygamisten ble pågrepet av en politimann på Interstate 15, rett nord for Las Vegas i går kveld lokal tid.

Det var utlovet en dusør på over 600 000 kroner for opplysninger som førte til at han ble tatt.

Undertrykking

50-åringen befant seg i en rød Cadillac Escalada sammen med en av konene sine og broren Isaac Jeffs. Politimannen som stoppet bilen, reagerte på at den ikke hadde synlig registreringsskilt.

Jeffs har ledet sekten Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, etter at faren, Rulon Jeffs, døde i 2002.

Rulon, som ble 98 år, hadde 65 barn med flere forskjellige kvinner.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er begynnelsen på slutten av noen få personers undertrykking av 10 000 mennesker, sier statsadvokat Terry Goddard i Arizona til radiokanalen KTAR-AM.

Forvist

Tidligere medlemmer av sekten, sier at unge menn ble forvist, slik at de ikke skulle konkurrere mot de eldre mennene om kvinnene.

- Hvis dette betyr slutten for sekten, er det flott. Men vi er svært redde for hvem som blir den nye lederen, sier Jeffs\' halvbror, Ward, til nyhetsbyrået AP.

Sektlederen sitter fengslet i Las Vegas. Han vil bli overført til enten Utah eller Arizona i løpet av kort tid.

image: Hadde 40 koner og 60 barn
TATT: Warren Steed Jeffs ble pågrepet i Las Vegas i går kveld.