Hadde 4,8 i promille

Tilstanden er alvorlig for en Modum-mann som havnet i koma etter barbesøk. Utestedet kan bli straffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet vurderer å straffeforfølge eierne av utestedet Spiseriet på Vikersund etter at én av gjestene havnet i koma natt til i går, melder NRK Buskerud.

- Mannen havnet i koma etter at han skal ha deltatt i en drikkekonkurranse på utestedet, sier politijurist Wenche Sørensen i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Den 33 år gamle mannen lå fortsatt i respirator i dag tidlig.

Mannen skal ha drukket en betydelig mengde øl og drinker på utestedet, før han fikk hjelp til å forlate utestedet og falt i koma kort tid etter.

- Spiseriet er allerede stengt midlertidig i to dager. Vi mener de kan ha brutt alkoholloven og vurderer nå å forfølge utestedet strafferettslig, sier Sørensen.

Kommunen vurderer på sin side å inndra skjenkebevillingen til utestedet.

Ifølge lensmannen i Modum, Ståle Versland, er det innehaveren selv som har stengt Spiseriet, i påvente av hva som skjer med 33-åringen.

- Det er heller ikke klart om det var noen drikkekonkurranse. Det er foreløpig ingenting som tyder på at 33-åringen har konkurrert med andre enn seg selv, ut fra avhørene vi har foretatt, sier Versland til Dagbladet.no. Det gjenstår imidlertid fortsatt avhør av mellom åtte og ti gjester ved utestedet.

Den overstadig berusede mannen hadde akkurat fått hjelp til å forlate utestedet, da han falt i koma. 33-åringen, som kommer fra Modum, hadde ifølge NRK 4,8 i promille da han ble bragt til Sykehuset Buskerud, hvor han fortsatt ligger til behandling på intensivavdelingen.

- Tilstanden er alvorlig, men stabil, opplyser informasjonssjef ved Sykehuset Buskerud, Gro Bogen Nilsen overfor Dagbladet.no.

Flere drukket til døde

Det har vært en rekke episoder hvor bargjester har drukket seg til døde de siste årene i Norden. Den danske servitøren Michael Nielsen (34) veddet om resultatet av VM-kampen mellom Danmark og England i juni 2002. Han vant veddemålet, fikk fri bar i en time og rakk å hive innpå 47 drinker på den tida. Han døde kort tid etter med ni i promille.

Samme år drakk en finsk 20-åring seg i hjel, på Finlandsferga fra Åbo til Stockholm. Han hadde konkurrert med en 19 år gammel kamerat om hvem som kunne drikke mest 50 prosent sprit på kortest mulig tid. Året før hadde en britisk familiefar deltatt i en drikkekonkurranse, og rakk å styrte åtte halvlitere øl og åtte doble Pernod på 20 minutter, før han døde.