GODT LIKT:  Steffen Ulvatne var godt likt av alle i hjembygda Honningsvåg. Dette bildet ble tatt på 18-års dagen hans 3. juli i år. Foto: PRIVAT
GODT LIKT: Steffen Ulvatne var godt likt av alle i hjembygda Honningsvåg. Dette bildet ble tatt på 18-års dagen hans 3. juli i år. Foto: PRIVATVis mer

- Hadde alltid glimt i øyet

Steffen Ulvatne (18) hadde bare vært lærling i ti dager om bord på Hurtigruta MS «Nordlys».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geir Terje Isaksen (57) fra Tverlandet og Steffen Ulvatne (18) fra Honningsvåg omkom i brannnen på Hurtigruten-skipet i går, opplyser politiet i ettermiddag.

Allerede i går ble det kjent i lokalmiljøet på Honningsvåg at Ulvatne var omkommet.

Seint i går kveld var venner og pårørende samlet ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole. Den tidligere eleven ved skolen, Steffen Ulvatne, døde i eksplosjonen på Hurtigruta MS «Nordlys». Han ble bare 18 år gammel.

Godt likt - Han var en veldig godt likt gutt. Han var utrolig godhjerta, og smilte alltid. Steffen hadde alltid et glimt i øyet, sier bestevennen Espen Mathisen som deltok i minnestunden torsdag kveld.

Rektor ved skolen, John Arne Andersen, forteller at Steffen ville bli sjømann.
-Vi er i sjokk og i sorg. Han var en kjekk ungdom som var sentral i bygda. Skolen har vært åpen i kveld, og det har vært en strøm av personer som har kommet hit, det sier mye, sier Andersen.

Var lærling på skipet Ifølge Andersen hadde Steffen bare vært på Hurtigruta i ti dager som lærling.  Eileen Welde Pettersen har vært nabo med avdøde, og er en nær venn av familien. 

- Han var godt likt av hele byen. Alle kjente han, og han var en glad gutt. Han var typen som ville hjulpet gamle damer over gata, sier Eileen Welde Pettersen.

Hun har kjent han siden har var nyfødt. Broren hennes var Steffens gudfar.

- Det er veldig stille i Honningsvåg i kveld, dette er et lite sted. Han var arbeidssom gutt, og hadde jobbet siden han var ti år.    

En kjernekar Også Ola Sørstrand Engdal forteller at Steffen godt likt og «en kjernekar».

- Han var den første jeg ble kjent med da jeg flyttet til Honningsvåg i 2009. Utenom skolen så hjalp han meg med å skru på sykkelen min, og han var en god festkammerat, sier Engdal, som er førsteårslærling i samme fag som gutten.

- Da jeg hørte om ulykken så tenkte jeg bare at det ikke var sant, sier Engdal.

Skolen vil også være åpen for ungdom og pårørende i dag.