- Hadde avtale om å møte hverandre

26-åring hevder det oppsto en nødvergesituasjon. - Men han har erkjent at han gikk for langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere øyenvitner satt i kveld i avhør på politihuset i Oslo etter knivdrapet på Romsås. Flere av dem så ifølge politiet selve angrepet, da en 26 år gammel mann skal ha stukket sin 28 år gamle barndomsvenn med kniv minst to ganger, blant annet i hjertet.

- Skulle møtes
Den antatte gjerningsmannen vil trolig ikke bli avhørt før i morgen.

Motivet for knivstikkingen er ennå ikke kjent, men det er på det rene at han ikke kommer til å legge skjul på at det var han som sto bak den dødelige voldsutøvelsen.

- Han har forklart at det var han som ble angrepet først. Han oppfattet angrepet som en nødvergesituasjon, men har erkjent overfor meg at han gikk for langt. Han har også erkjent at det var han som stakk den avdøde med kniv, sier advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.no.

Han snakket med 26-åringen noen timer etter drapet. Ifølge De Vibe hadde de to vennene avtalt å møte hverandre - før noe gikk fryktelig galt.

- Det er klart at de to kjenningene ikke møttes tilfeldig. De hadde en avtale, sier forsvareren til Dagbladet.no.

Den siktede 26-åringen, som er straffedømt minst fem ganger tidligere, slapp nylig ut fra fengsel.

LES OGSÅ: - Tidligere dømt for gjengvoldekt, ran, vold og narkotika

Advokaten hans ville i kveld ikke gå inn på innholdet i krangelen som skal ha oppstått. Etter det Dagbladet.no forstår har politiet ikke funnet noe våpen verken ved avdøde eller i nærområdet.

- Hadde din klient fått orden på livet sitt etter at han kom ut av fengsel?

- Om det kan jeg bare si at han er en ung mann med flere problemer, sier de Vibe.

- Kjente hverandre godt
Tidligere i dag fortalte flere vitner til Dagbladet.no at offeret og gjerningsmannen kjenner hverandre godt.

- De to var barndomskamerater, og vokste opp på Romsås sammen, sier en barndomsvenninne av de to som i dag var i nærheten av åstedet.

En annen forteller at det aldri har vært kjent at de hadde noe uoppgjort med hverandre.

- Begge bodde i dette området og har vært kamerater siden de var små, sier en mann til Dagbladet.no.

Meldte seg
Politiet hadde identiteten til den antatte gjerningsmannen kort tid etter den første meldingen om knivstikkingen kom inn klokka 14.49, og satte i gang en massiv menneskejakt med blant annet helikopter, hundepatruljer og bevæpnede mannskaper på Romsås og en rekke adresser i Oslo.

Etter omlag en time ringte imidlertid en kamerat av 26-åringen for å avtale at mannen skulle overgi seg til politiet, på en parkeringsplass ved Romsåssenteret. Der foretok blant andre sivilspanere fra oslopolitiets gjengprosjekt pågripelsen, uten ytterligere dramatikk.

Flere av de involvertes bekjente som var på åstedet da knivstikkingen skjedde forklarte seg i kveld i detalj om situasjonen.

- De er preget av situasjonen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelihetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Hadde avtale om å møte hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer