Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hadde barnet ligget ti minutter til i søpla, ville det ikke overlevd

Nyfødt barn funnet i container i Danmark.

NYFØDT BABY I SØPLA: Politiet utenfor inngangen der en nyfødt jentebaby ble dumpet i søppelsjakta ved 06-tiden fredag i en stor boligblokk i Værebroparken utenfor København. Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix.
NYFØDT BABY I SØPLA: Politiet utenfor inngangen der en nyfødt jentebaby ble dumpet i søppelsjakta ved 06-tiden fredag i en stor boligblokk i Værebroparken utenfor København. Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det nyfødte barnet som i dag morges ble funnet i en søppelcontainer i bydelen Bagsværd vest for den danske hovedstaden, hadde ikke overlevd om det hadde ligget ti minutter lenger.

Det opplyste ambulansepersonellet da de ankom stedet, skriver BT.dk.

Jentebarnet ble funnet rundt klokka 06.20 av en vaktmester som var i ferd med å klargjøre ei søppelskjakt.

- Han hørte klynkelyder og slik fant han barnet. Både navlestreng og morkake var intakt. Babyen har kommet ned i containeren via søppelsjakta, og det kan ha skjedd et kvarters tid før, sier vaktmesterens sjef Willy Jensen til Avisen.dk.

Undersøker ei veske Politiet leter nå etter barnets mor. Ifølge BT.dk har de funnet ei veske med en del personlige opplysninger i, som de nå undersøker om kan tror kan være av betydning for saken. I tillegg har de innhentet overvåkingsbilder som de analyserer.

Spedbarnet veier omlag tre kilo, og har det nå etter forholdene bra, opplyser politiet. Utover dette har ikke politiet kommet med noen kjennetegn ved barnet.

Visepolitinspektør Carsten Jansson sier at barnet helt sikkert ikke ble født på et sykehus, og politiet nå arbeider med å finne ut hvor barnet ble født.

- Gråt - Politi og renovasjonsarbeidere på stedet var dypt berørt av funnet. En politimann var helt blek i ansiktet, og han gråt litt, sier mannen til BT.dk.

København-politiet roser den årvåkne vaktmesteren.

Politiet har i flere timer gått fra dør til dør i den fire etasjer høye blokka med flere oppganger i Værebrovej 90, og blant annet sikret DNA-spor fra alle dørhåndtak.

Fra oppgangen der den nyfødte babyen ble dumpet, har inngangsdøra stått åpen. Det betyr at politiet ikke utelukker at det kan ha kommet ukjente utenfra.

København-politiet har gått ut i alle kanaler og bedt folk som har sett noe om å ta kontakt.

Hele Norges coronakart