Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hadde bestilt barn på forhånd

Nye avsløringer om den pedofilisiktede 47-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 47-år gamle mannen som ble arrestert rett før han dro til Thailand igjen, hadde allerede bestilt barn han skulle benytte seg av på turen.

- Denne saken dreier seg trolig om en rekke overgrep begått mot en rekke gutter i Thailand over flere år, og mannen er også mistenkt for produksjon og distribusjon av dokumentasjon på seksuelle overgrep mot barn, såkalt barnepornografi, skriver politiet på sine nettsider.

Politiet opplyser at den siktede hadde kontakter i Thailand hvor han kunne bestille barn til turene sine.

Sporet via IP-adressen

47-åringen ble arrestert i begynnelsen av april, etter at etterforskere kom på sporet av ham via e-post og IP-adressen på et internettforum for pedofile. Ifølge Aftenposten hadde mannen på seg maske på flere bilder på internett. Men politiet klarte å avmaskere ham og identifisere ham.

I løpet av oppholdene i Thailand skal han ha forsøkt å komme i kontakt med unge gutter.

Ifølge thailandsk presse jobber thailandske myndigheter med å få mannen utlevert til Thailand.

Kripos overvåket mannen i flere uker før han ble pågrepet.

- Dette har gitt oss et uvurderlig bilde av siktedes handlingsmønster og hans kontaktnett, sier politiadvokat Sverre Bromander i Kripos.

Internasjonale forgreninger.

Politiet mener at saken har forgreninger til utlandet.

- Vi arbeider nå med å identifisere det vi tror er personer som begår seksuelle overgrep mot barn, enten i hjemlandet eller ved såkalt barnesexturisme, sier Sverre Bromander.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling