Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde blitt klaget på 18 ganger

Politiet hadde 18 klager på politimannen som på en video setter kneet mot halsen til George Floyd, som senere døde.

SKAPER SINNE: Fire politimenn i Minneapolis-politiet har fått sparken i kjølvannet av denne hendelsen. Video: NTB Scanpix / AP. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Videoen som dokumenterer politivolden mot afroamerikanske George Floyd har denne uka ført til opptøyer i Minneapolis og flere andre amerikanske byer.

Nå viser det seg at det tidligere har vært mange klager på politimannen på videoen.

STORE OPPTØYER: Under de voldsomme demonstrasjonene i Minneapolis ble en politistasjon tent på av demonstranter. Video: AP Vis mer

Ifølge CNN er det registrert 18 klager mot mannen som på videoen ses med kneet mot Floyds hals. TV-kanalen har opplysningen fra Minneapolis-politiet.

Hva klagene har gått ut på, er foreløpig ikke kjent.

Nasjonalgarden innkalt

George Floyd døde senere av skadene han ble påført.

At politimannen på videoen tirsdag fikk sparken sammen med tre andre politifolk, har ikke stoppet opptøyene i Minneapolis og flere andre byer.

Natt til fredag fortsatte urolighetene for tredje natt på rad.

Demonstrantene skal blant annet ha satt fyr på en politistasjon.

Guvernøren i Minnesota, Tim Walz, kalte torsdag inn nasjonalgarden, melder AP. Ordføreren i Minneapolis, Jacob Frey, har erklært en lokal unntakstilstand i 72 timer.

- Trist hendelse

- En veldig, veldig trist hendelse, sa USAs president om politivolden og dødsfallet i Minneapolis.

Andre har uttrykt seg sterkere.

- Dette er en del av en inngrodd, systematisk syklus av urettferdighet som fortsatt eksisterer i dette landet, sa Trumps rival i det forestående presidentvalget, Joe Biden.

- De skulle være der for å gjøre sin plikt og beskytte, og jeg så ikke at en eneste av dem løfte en finger, sa Tera Brown, et av George Floyds søskenbarn, om politifolkene som var der da han døde.

- Det jeg så var drap, sa hun på CNN, og krevde at de må stilles for retten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!