Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde cybersex under kongressmøte

Kongressmann Mark Foleys kontakt med tenåringer avslørt av chattemeldinger. Se utdrag fra chatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den republikanske kongressmannen Mark Foley trakk seg fra sin stilling umiddelbart da ABC News avslørte at han har sendt seksuelle e-poster og meldinger til en rekke tenåringer som jobbet i kongressen. I går gikk hans advokat ut og sier Foley beklager å ha sendt slike sex-meldinger.

- Foley bruker ikke traume han selv ble utsatt for som ung som unnskyldning for de upassende samtalene og meldingene til mindreårige. Han tar fullt ansvar for det han har gjort. Han var påvirket av alkohol da det skjedde og har aldri hatt seksuell kontakt med en mindreårig, sier David Roth til AP.

Men chattemeldingene som ABC News har publisert tyder på at Foley faktisk har møtt en av tenåringene i San Diego. Under kallenavnet Maf54 skriver Foley i april 2003:

- Jeg har savnet deg masse siden San Diego.

Foley benekter også å ha tilbudt tenåringer alkolhol i sin leilighet i Washington. Men chattemeldingen ABC News har publisert viser at han nettopp inviterer en tenåring hjem på en drink. Også denne samtalen fant sted i april 2003.

Maf54: da kan vi ta et par drinker

Maf54: ler

Teen: ja, ja ;-)

Foto/faksimile: SCANPIX og ABC NEWS
Foto/faksimile: SCANPIX og ABC NEWS Vis mer

Maf54: du er ikke gammel nok til å drikke

Teen: hysj....

Maf54: ok

Teen: det er ikke det ID-kortet mitt sier

Teen: ler

Maf54: ok

Teen: jeg burde vel ikke fortelle deg det

Maf54: vi må nok drikke hjemme hos meg så vi ikke blir tatt

Orgasme under Kongressmøte

Denne samtalen fant ifølge ABC News utskrift sted mens Foley skulle vært tilstede inne i Kongressen for å stemme over et lovforslag. ABC News har sensurert et stort utdrag fra samtalen fordi både Foley og tenåringen beskriver at de får orgasme. Slutten av samtalen er som følger:

Maf54: Ok...jeg bør vel gå og stemme...visste du at du ville ha denne effekten på meg?

Teen: ler...jeg gjettet

Teen: du får gå og stemme...jeg vil ikke hindre deg i å gjøre jobben din.

Maf54: kan jeg få et godtnattkyss

Teen: :-*

Teen:

ABC News har fått tilgang til 52 ulike samtaler, som tenåringene sier ble sendt av Foley under kallenavnet Maf54. Begge guttene som deltar i samtalene er under 18 år.

Ble selv misbrukt

Foleys advokat avslørte også at kongressmannen ble seksuelt misbrukt som tenåring av en prest i den katolske kirken.

- Han ønsker at alle skal vite at han er en homofil mann, sier Roth, som sier disse tilståelsene er et ledd i hans klient helbredelse.

Grunnen til at Foley ikke fortalte dette før skal være skam.

- Som så ofte er tilfelle med ofre for misbruk, trodde Mark det var best å holde skammen for seg selv i nesten 40 år.

Foley er nå innlagt på en avvenningsklinikk for alkoholikere.

Politisk trøbbel

Foleys politiske karriere er allerede over, og det republikanske partiet frykter at skandalen vil føre til at de taper valget i november.

Skandalen har ført til beskyldninger om at ledende republikanere kan ha kjent til e-postene og meldingene, men at de har gått inn for å overse dem. Republikanernes leder i Representantenes hus, Dennis Hastert, er blitt møtt med krav om at han må gå, noe han har avvist blankt.

President Bush sa i går kveld at han reagerer med avsky på opplysningene om Foleys oppførsel

- Jeg reagerer med avsky på avsløringene, og jeg er skuffet over at han har brutt tilliten til dem som valgte ham, sa Bush.

En rekke politikilder sier imidlertid til AP at Foley neppe blir straffet for det han har gjort.

- Hvis han ikke har hatt sex med en mindreårig, så er saken i gråsonen rent juridisk, sier Ken Lanning, tidligere FBI agent som har jobbet med misbruk av barn.

FBI skal ha fått tilgang til noen e-poster fra Foley i juli, og konkluderte da med at han ikke hadde brutt loven, sier en anonym kilde til AP. FBI har nå tatt saken opp igjen.

Slike grafiske samtaler som Foley har hatt på chattekanalene har tidligere blitt brukt som bevis i straffesaker mot barnemisbrukere. Men disse har ikke blitt arrestert før de faktisk har reist til avtalte møter med barna.

- Detaljert sexprat er sjelden nok, sier Joseph Dooley i FBI.

EKS-KONGRESSMANN: Mark Foley er ferdig som politiker etter at ABC News avslørte en rekke seksuelle chattemeldinger og e-poster mellom ham og flere tenåringer som jobbet som praktikanter i Kongressen.