- Hadde de hjulpet da jeg ringte, kunne de funnet henne i live

Holger Gustavsen sier han ble ignorert av politiet da han ba om hjelp til å finne forfrosset venninne (34). Så ble hun funnet død.

-BLE IGNORERT: Holger Gustavsen sier han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
-BLE IGNORERT: Holger Gustavsen sier han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Holger Gustavsen sier politiet ignorerte ham da han ba politiet om hjelp til å finne venninna som hadde ringt ham og fortalt at hun holdt på å fryse ihjel.

Ved 13-tida første nyttårsdag ble den 34 år gamle venninna fra Nord Odal funnet død ved Sagtunet på Årnes, skriver Romerikes Blad.

Gustavsen reagerer sterkt på politiets håndtering av saken:

- Jeg synes det er fælt. De ga blaffen og sa de ikke hadde tid da jeg ringte, sier Gustavsen til Dagbladet.

Oppringt av forfrosset venninne Gustavsen forteller til Romerikes Blad at han ble oppringt av henne natt til første nyttårsdag, men at han ikke hadde dekning på telefonen. Kvinnen la derfor igjen en beskjed på telefonsvareren om at hun ikke visste hvor hun var bortsett fra at hun befant seg på et jorde i Nes og at hun holdt på å fryse hjel.

- Først trodde jeg det var en spøk, sier Gustavsen.

Men etter kort tid fikk han en ny beskjed - da forsto han at noe var galt. På grunn av at kvinnen ringte med skjult nummer, fikk han ikke ringt henne opp og satte derfor i gang med å lete etter henne.

- Hadde andre ting å gjøre Men etter å ha lett etter henne uten resultat, varslet han politiet.

- Politiet sa de hadde andre ting å gjøre, sier han.

Romerikes Blad skriver at politiet har vært sparsommelige med opplysninger i saken, og at operasjonssentralen henviser til lensmannen, og at lensmannen henviser tilbake til operasjonssentralen når det gjelder kritikken fra Gustavsen.

Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig, men tror ikke noe kriminelt ligger bak.

- Ingen henvendelser i min logg Til Dagbladet sier lensmann Bern Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor at de nå jobber for å finne ut hennes bevegelser før hun døde.

- Vi vet at hun var på et utested på Årnes på kvelden og natte i forveien, og vi jobber nå med å finne ut om noen har snakket med henne og lignende, sier Jahren.

Han opplyser at Gustavsen er en aktuell person å ha inn til avhør. Men da politiet tok kontakt, ble de avvist.

- Jeg var irritert og svarte som de svarte meg: jeg har ikke tid. Hadde de hjulpet da jeg ringte, kunne de funnet henne i live, sier en oppskaket Gustavsen til Dagbladet.

Lensmann Jahren vil ikke kommentere Gustavsen refs av deres håndtering av saken.

- Jeg vil ikke kommentere kritikken, men jeg kan ikke se at det har vært noen henvendelser til Romerike politidistrikt før hun ble funnet - ihvertfall ut fra loggen jeg kan se. Om noen ved operasjonssentralen i Lillestrøm har mottatt noe som ikke kommmer fram på loggen, er noe vi kan finne ut i ettertid og er blant ting vi etterforsker.

Jahren opplyser at en foreløpig obduksjonsrapport vil komme fra Rettsmedisinsk institutt vil komme i morgen.

- INGEN HENVENDELSER: Jeg vil ikke kommentere kritikken, men jeg kan ikke se at det har vært noen henvendelser til Romerike politidistrikt før hun ble funnet - ihvertfall ut fra loggen jeg kan se, sier lensmann Bent Ingar Jahren. Foto: Thomas Friberg
- INGEN HENVENDELSER: Jeg vil ikke kommentere kritikken, men jeg kan ikke se at det har vært noen henvendelser til Romerike politidistrikt før hun ble funnet - ihvertfall ut fra loggen jeg kan se, sier lensmann Bent Ingar Jahren. Foto: Thomas Friberg Vis mer