- Hadde de kommet til oss ville de fått en enklere jobb

Ap mener Venstre og KrF burde snu seg til opposisjonen for å få gjennomslag for sakene sine.

MYE Å TJENE: Marianne Marthinsen (Ap) sier Venstre og KrF har mye å tjene på å forhandle med opposisjonen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MYE Å TJENE: Marianne Marthinsen (Ap) sier Venstre og KrF har mye å tjene på å forhandle med opposisjonen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens støttepartier Venstre og KrF ville fått større gjennomslag for sin politikk ved å forhandle med opposisjonen, mener Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen.

- Støttepartiene må bruke mye tid, penger og krefter på å forhandle fram politikk som de allerede har flertall for i Stortinget. Hadde de kommet til oss ville de fått en enklere jobb, sier Marthinsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun trekker fram bistandsandelen som et eksempel på en sak der Venstre og KrF forhandler med regjeringen om en sak som allerede har flertall på Stortinget.

- Både KrF og Venstre har vært klare på at forslaget om å endre barnetillegget for uføre må skrinlegges. Der har de også flertallet med seg i Stortinget, utdyper Marthinsen.

I samarbeidsavtalen mellom støttepartiene Venstre og KrF og regjeringspartiene Høyre og Frp ble partiene enige om å forsøke å danne budsjettflertall sammen før de forhandler med andre partier.

(NTB)