- Hadde de støttet at han var psykisk syk, hadde de stilt seg åpne for kritikk

Bistandsadvokat Thorsberg mener psykologene som vurderer Breivik som frisk har egeninteresse av dette.

ILA:  Et psykologisk team som har undersøkt Anders Behring Breivik ved Ila, mener han ikke er psykogisk eller har behov for medisiner. Foto: Benjamin A. Ward
ILA: Et psykologisk team som har undersøkt Anders Behring Breivik ved Ila, mener han ikke er psykogisk eller har behov for medisiner. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Behring Breivik er ikke psykotisk, trenger ikke medisiner og det er ikke fare for at han vil ta sitt eget liv. Slik konkluderte tre psykologer og en psykiater som har hatt ansvaret for å følge opp Breiviks helsetilstand på Ila, ifølge TV2. 

Vurderingen er stikk motsatt av den de to rettsoppnevnte sakkyndige, psykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim kom fram til og har fått en rekke bistandsadvokater til å be om at Breivik må gjennom en ny psykiatrisk vurdering. 

Advokat Hans-Erik Thorsberg, som er bistandsadvokat for to 22. juliofre, er ikke enig i dette.

- Jeg synes enkelte biter litt lett på. Det er klart at de som har hatt psykiatrisk oppfølging på Ila må si at han ikke er psykisk syk. Når de ikke har startet behandling av Breivik så kan en slik uttalelse være i deres interesse. Hadde de støttet at han var psykisk syk, hadde de stilt seg åpne for kritikk. Jeg kjøper ikke helt dette, sier han Dagbladet.

Fortsatt tillit Torsberg mener mangelfull behandling av psykisk syke er noe som går igjen i norske fengsel og har fortsatt tillit til sakkyndigrapporten fra Synne Sørheim og Torgeir Huseby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer