- Hadde det hjulpet med hjelm ?

Far til Sara spurte legene om igjen og om igjen etter ulykken på Bjørkelangen. Plaget av skyldfølelse.

OMKOM PÅ PONNITUR:  Sara Holmedahl Sandsmark (til venstre) og Tiril Bølger Huse. Foto: Privat.
OMKOM PÅ PONNITUR: Sara Holmedahl Sandsmark (til venstre) og Tiril Bølger Huse. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): - Det har vært grusomt.

Far til den ene av jentene som omkom i trafikkulykken på Bjørkelangen i fjor vinter, Sara Holmedahl Sandsmark (13), var sterkt preget av tapet av sitt yngste barn og i beskrivelsen av livet etterpå, da han tok plass i vitneboksen i Nedre Romerike tingrett tirsdag.

I lang tid etter at Sara og venninnen Tiril Bølger Huse (11) ble revet bort, beskrev faren, som er forlagsredaktør, at han hadde en sterk skyldfølelse for at jentene ikke hadde på seg refleksvester eller hjelmer da de ble påkjørt bakfra på riksvei 229 under en kjøretur med ponni.

- Sara har holdt på med hest siden hun var tre år gammel, og hun var veldig nøye med hjelm og utstyr når hun skulle ri. En sånn liten rusletur i vogn oppfattet hun som veldig trygt. Og ryggen i hestevogna ville ha dekket til for refleksvesten. Men hadde vi visst, sa faren og lot spørsmålet hengende noen følelseskadde sekunder.

Legene: - Ikke en sjanse Han oppsummerte at legenes svar det fatale døget etter påkjørselen etter hvert hadde lettet noe på trykket rundt skyldfølelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.