Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hadde det ikke vært for advokaten min, hadde hundene blitt avlivet»

Politiet trodde de hadde avslørt ulovlige pitbullhunder. Nå anklages Kristiansand-politiet for maktmisbruk, hærverk, innbrudd og arroganse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i fjor høst Rune Strømstad (45) luftet hundene Tiger og Cougar. Et bikkjeslagsmål med to boxere førte til at boxereierne sendte brev til politiet og antydet at Strømstad hadde ulovlige kamphunder.

- Fire måneder seinere, mens jeg var ute, slo politiet til. De ødela ei dør og et vindu og gikk inn i leiligheten min. Der dro de med seg hundene mine og satte dem på kennel, sier Rune Strømstad.

Påstanden var at han hadde ulovlige kamphunder - såkalte pitbullterriere.

- I leiligheten fant jeg en lapp hvor det sto at politiet hadde tatt hundene. De var plassert på en kennel. Det hjalp ikke at jeg kunne vise fram stamtavla og dokumentere at Cougar og Tiger var kjøpt gjennom Norsk Kennel Klub, sier Strømstad.

Han dokumenterte at de ikke var pitbuller, men av den lovlige rasen amerikansk staffordshire bullterrier.

Politiet i Kristiansand krevde å få ta blodprøver av hundene, for å få konstatert om de var ulovlige.

Borte vekk

Blodprøver ble tatt av både Cougar, Tiger og foreldrene.

- Vi purret på resultatene flere ganger. Men først i juli var det mulig å få svar. Da ble saken bare henlagt, sier advokat Arild Langenes i Advokathuset Feydt & Hamborgstrøm.

Seinere viste det seg at politiet hadde rotet bort blodprøvene.

- Du blir heller matt av at politiet bryter seg inn og bare tar med seg hundene, etter at to andre hundeeiere anmelder meg. Fire måneder etter bikkjeslagsmålet aksjonerte politiet, sier Strømstad.

Dyrt

Nå må politiet i Kristiansand betale for hunderotet. Terrassedøra og vinduet som ble ødelagt, er blitt reparert på politiets regning. Kennelutgiftene dekkes av staten. Blodprøver av hundene, som attpåtil ble rotet bort, koster noen kroner, og advokaten skal ha sine tusenlapper i honorar.

- Hadde det ikke vært for advokaten min, hadde hundene blitt avlivet, sier Rune Strømstad.

- Dette har vært en typisk sak hvor politiet har utøvd unødvendig maktmisbruk. Med litt smidighet, istedenfor arroganse, kunne saken vært løst på en enkel måte, sier advokat Arild Langenes.

Dagbladet har forgjeves forsøkt å få kommentar til saken fra politiet i Kristiansand.

IKKE PITBULL: - Politiet hevdet at Tiger var en ulovlig kamphund. Derfor brøt de seg inn oss meg og arresterte Tiger og Cougar, sier Rune Strømstad.