- Hadde det samme skjedd med meg, hadde politiet vært der umiddelbart

Erna Solberg om hatytringer og anonyme kommentarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARKVEIEN (Dagbladet): Hatytringer var tema da statsministeren samlet kjente fjes, statsråder og politikere til samtale i Regjeringens representasjonsbolig i Parkveien bak slottet onsdag formiddag.

- Jeg er redd for at samfunnet vårt skal bli kaldere og hardere og at flere føler at de ikke vil lufte stemmen sin i det offentlige rom på grunn av hatytringer, sier Erna Solberg.

*Se hva statsministeren mener om anonyme kommentarer, netthets og trusler, i videoen i denne saken.

«Må kaste opp» Hun har nettopp hørt blant annet eks-blogger og forfatter Linnea Myhre og leder for Ungdom mot Rasisme, Mina Adampour, snakke om hvordan hatet påvirker.

«Det Store Korslaget»s Ingrid Haukeland fortalte fra konkrete episoder der hun har blitt mobbet for at hun ble født med kreft på begge øynene, og derfor hadde glassøye fra hun var liten av.

«Du er så stygg at jeg må gå på badet og kaste opp», leste hun opp fra én av de mange kommentarene hun fikk etter å ha vært på TV.

- Det er sterkt å høre hvilke erfaringer de har, fra de unge som opplever å bli hetset i media på utseende, på trekk ved seg selv - til de samfunnsdebattantene som har opplevd drapstrusler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer